Dirbame be patalpų, todėl gelbėti šunis labai nelengva. Kalytė išsigandusi, patyrusi šoką gulėjo ir drebėjo. Apsidžiaugėme, kai ji atsistojo – nors inkšdama, bet galėjo eiti. Ji sėkmingai buvo nugabenta į veterinarijos gydyklą, kur sutarėme, kad ji pabus kelias dienas, kol sugalvosime, kur ją padėti. Kalytė – vidutinio dydžio, sulysusi, apleista, tačiau turėjo antkaklį, tikėtina, yra ir šeimininkai (pranešta Pagirių seniūnijai ir Vilniaus r. savivaldybei).

Nustatyta kojos trauma, lūžę du pirštakauliai, kojytė labai sutinusi. Rasta keliasdešimt erkių, todėl stebima ir dėl babeziozės. Kol kas valgo puikiai, labai tvarkinga, laukia, kol bus išvesta į lauką, patalpoje neteršia.

Ūlė – tokį jai davėme vardą – yra labai miela, švelni, draugiška, trokšta žmogaus bendravimo ir dėmesio. Rami, taiki, paklusni. Sunku pasakyti, ar ji dar po šoko kiek išsigandusi, ar buvo gujama, kur gyveno. Vis dėlto, šalia rūpestingų, švelnių žmonių Ūlė atsigauna, sekioja iš paskos, supranta iš žvilgsnio, kad kvieti. Padeda galvutę ant kelių ir nori būti mylima.

Kviečiame visus gerus žmones prisidėti prie Ūlės gydymo ir priežiūros stacionare.

Bet visų svarbiausia dabar Ūlei rasti laikiną globą, kur jai galėsime ieškoti naujų, atsakingų šeimininkų arba kur ją suras buvę, jei tik jie bus pajėgūs tinkamai pasirūpinti savo augintine. Jei tik galite Ūlei suteikti laikiną globą, skambinkite.

Ačiū visiems už pagalbą. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.