Suprantama, tai tik nedidelė dalis tų, kuriems pasiseka gauti antrąjį šansą. Prieglaudoje šunelių ir katinų - kelios dešimtys, kartais jiems ankšta, bet jie visi turi viltį. Viltį, kad rytoj bus šviesiau, kad rytoj jie turės ne vien prieglobstį, bet ir namus. Net jei neseniai buvo panašūs ne į gyvūną, o į kudlų kamuolį ar perkarusį vaiduoklį...

Čiarlis, autoavarijos auka. Dabar jis mielai laksto lauke, netgi nelabai ir vidun nori grįžti, nesvarbu, kad viena kojytė nėra tokia stipri, jam tai netrukdo. Uodega aukštyn ir ir lekiam!

Titas. Gyvenęs su nelabai socialiais žmonėmis, turbūt mėnesiais nešukuotas, kaltūnuotas, išalkęs ir nervingas. O dabar - gražiai apkirptas, besišypsantis, mėgstantis švelniai prisiglausti...

Kleopatra, Kliopa...Kalytė, rasta iš alkio graužianti krūmų šaknis pakelėje. Ji nebejauna, ji neatrodys kaip gazelė, bet priežiūra ir skalsus maistas vis dėlto duoda savo! Kliopos tokios ramios, išmintingos akys, ji tiktų tam, kas vertina ne vien išorinį grožį.

Kloja. Jurbarke šeimininko marinta badu kalytė dabar puikiai atsigavo, laksto, bendrauja.

Lordas...Taip pat iš Jurbarko istorijos. Komentarų, manau, nereikia! Buvęs skeletas tapo gražiu, stipriu šunimi, ir jau padovanotas.

Norintys aplankyti mūsų globotinius, užsukite į „SOS gyvūnų“ prieglaudą, Minsko pl. 33a, Vilnius, tel. pasiteirauti 8 683 69502.