Nepaisant visų gerų, nors kartais ir neapgalvotų norų. Nėra sąlygų gydyti, visais tinkamai pasirūpinti. Savanorių ir globėjų pagalba pavyko sumažinti kačių skaičių nuo 20 iki 5. Visas sterilizuoti/kastruoti (parama dar vis renkama skoloms klinkai padengti).

Šis straipsnelis apie vargšą katiną Liūtą, kuris iš prigimties turėtų būti tikras karalius, o dėl netinkamų gyvenimo sąlygų tapęs sudžiūvusiu ligoniuku. Ilgą laiką iki buvo pradėtas projektas gelbėti Darijos kates, Liūtas kentėjo siaubingą ausų uždegimą: jos nuolat skaudėjo ir pūliavo. Anot gydytojų, katinui sukeldavo skausmą kiekvienas didesnis garsas, o kliurksintis pūlingas vanduo viduje „spausdavo“ smegenis.

Katinėlis desperatiškai draskė auseles, bandydamas išguiti skausmą ir nuolatinį diskomfortą, o tai dar labiau aštrino uždegimą. Visa tai galėjo bet kada baigtis smegenų žievės uždegimu ir skausminga mirtimi. Kai pirmą kartą jį pamatėmė, atrodė, kad Liūtas miršta. Suvargęs, lyg būtų 25 metų amžiaus, nepajudantis, siaubingos būklės. Klydome. Paskutiniu apsilankymu pas Dariją Liūtas buvo paimtas į kliniką gydymui. Visas susivėlęs, kūnas lyg „vailokas“, vietomis apiplėšytas, o po juo nušutimai - niežinčios, skausmingos žaizdos.

Nedelsiant pradėtas ausų gydymas, stiprūs antibiotikai, veikiantys ir žarnyno bakterijas (jų turėjo visi Darijos katinėliai), kiti vaistai. Padaryti kraujo tyrimai (pagrindinių organų funkcijoms nustatyti) - viskas normoje, atlikta ir kastracija. Buvo būtina narkozė skubiai apkirpti kaltūnuotą Liūtą. Viskas gerai. Liūtukas gyja, jam daug geriau. Katinukas - grynaveislis persas, be galo draugiškas, myli visus ir dievina glostymus. Dėkingas už pagaliau numalšintą ausų skausmą, nepakeliamą odos niežulį ir atsiradusią energiją.

Yra du didžiuliai prašymai:

1. Skubiai reikalinga globa arba namai Liūtui. Gydytojai tikina, kad po 4 dienų jis bus nebepavojingas kitiems gyvūnams (bakterija žarnyne);

2. Labai prašome paremti Liūtą. Paliktas būtų miręs, o priežiūra, gydymas ir vaistai - neišvengiamai reikalingi:

Liūto apžiūra ir tyrimai - apie 60 Lt;

Liūto gydymas (vaistukai) ir pragyvenimas dienai (stacionaras) - apie 20-25 Lt;

Liūto kastracija - 40 Lt;

Dar kažkiek kainavo kirpimas ir papildomos ausų valymo procedūros, patikslinsime vėliau.

Žinoma, norėtumėm jam atlikti ir imunodeficito, leukemijos bei corona virusų testus. Reikalinga suma - 70 Lt.

Būsime dėkingi už paramą. Liūtas vertas puikios sveikatos ir atsakingų šeimininkų. Pasveikęs jis atrodys kaip tikras karalius. Katinėliui gail būti 6 ir daugiau metų.

Ačiū visiems už paramą!

Kontaktai: info@rainiukas.lt, +370 615 58898, +370 689 73782 („Rainiukas“ VšĮ)