Žinoma, maži kačiukai irgi turi turėti namus, ir džiaugiamės, kai iš prieglaudos ar namų globos jie iškeliauja pas atsakingus šeimininkus! Jie labai gražučiai, žaismingi, nors ir trapūs. Bet... Tik pats tą patyręs supras, kaip džiugu, kai namus randa suaugęs gyvūnas, šuo ar katė. Ir tikra tiesa, kad šiais laikais atsiranda ir vyresnio amžiaus žmonių, ir jaunų porų, kurios sąmoningai ima subrendusį beglobiuką, netgi senjorą.

Piktukų, laukinukų nesiūlome imti neturintiems patirties žmonėms, bet pakalbėkime apie suaugusius draugiškus katinus. Katinus? Katinėlius! Jie žaidžia, glaustosi ir murkia, jie snaudžia juokingomis pozomis, mums jie – katinėliai, nors 2 ar 10 metų. Daug tokių „mažylių“ laukia namų „SOS gyvūnų“ namelyje greta Vilniaus „Akropolio“, kuris veikia kasdien (stovi prie autoplovyklos).

Visi katinai yra skiepyti, kastruoti/sterilizuoti. Visų būdas skirtingas, vieni labiau tinginukai, kiti aktyvūs, vieni ilgakailiai, kiti trumpaplaukiai. Jei nesate tikras, ar viską žinote apie kačių priežiūrą, savanoriai papasakos, duos ir pasiskaityti. Kiekviena atsilaisvinusi vietelė – šansas kažkam kitam. Jei norite daugiau sužinoti, rašykite el.p. info@sos-gyvunai.lt