Markui yra 7-8 m. Šuniukas prieš kelis metus buvo paimtas iš prieglaudos. Markas praeityje yra patyręs milžiniškas psichologines (baimės, padidėjęs jautrumas) ir fizines (yra ne vienas randas ant kūno) traumas. Dėl to jis dažnai labai jautriai reaguoja į triukšmą, judančius daiktus, greitus judesius, veiksmus jo kryptimi. Markas turi būti dažnai glostomas, su juo turi būti kalbamasi.

Markas – labai sargus šuo. Saugo butą, saugo automobilį, saugo mus. Anksčiau turėjome problemų: jis be jokių įspėjimo ženklų galėjo iš karto pulti ir kąsti kitam žmogui į koją arba ranką. Dėl šių priežasčių jis visados su antsnukiu. Anksčiau puldavo ir automobilius, tačiau pavyko išmokyti to nedaryti. Apie kitus sutinkamus šunis net nekalbu – jie buvo puolami.

Dabar Markas neberodo daugelio neigiamų savybių. Jau neatsimenu, kada paskutinį kartą puolė žmogų ar buvo nepaklusnus, puolant kitą šunį. Vis dažniau pasitaiko atvejų, kad jis ir žaidžia su kitais šunimis. Tačiau niekada nedingo jo baimė viskam. Šuneliui reikia nuolatinio švelnumo. Dėl šios priežasties jį labai sunku drausminti – jis bijo. Šeriamas yra tik sausu „Premium“ pašaru. Nuo viso kito viduriuoja. Kartais – ir nuo šito...

Jeigu žmogus be baimės eina, glosto Marką, dažniausiai viskas gerai. Supažindinant su nauju žmogumi, jį tiesiog reikia paglostyti ir viskas bus gerai. Taip reikia kelis kartus pakartoti, susitinkant vis iš naujo. Po daug kartų jis jau pats sveikinasi. Nėra niekada buvusios agresijos, nukreiptos prieš kitus šeimos narius. Maitinimo metu jis taip pat neagresyvus. Galima ir puodą patraukti ir jį paimti. Jei Markas kažko nori, išsireikalauja. Labiausiai mėgsta žiemą ir sniegą. Patinka pasivaikščiojimai miškuose, grybavimas. Teoriškai jis visą laiką galėtų būti lauke, miške – kiek kartų jį vesi pasivaikščioti, tiek eis, niekada nepavargs. Beje, jam būtini ilgesni pasivaikščiojimai, saugiai, stebint aplinką – ir pabėgiojimas be pavadėlio.

Jei ryte pramiegi, Markas būtinai pažadins. Autoritetai – vyrai, labiausiai saugo moteris. Markas labai paklusnus, ištikimas ir stebintis šeimos narius – ar jiems viskas gerai, ar nėra pavojaus. Labai šeimyniškas, švelnus ir jautrus. Leidžiasi į žaidimus su mažamečiais. Moka komandas „labas“, „sėdėt“, kartais „gult“, „fu“, „čia“, „ateik čia“, „į vietą“, „geras“, jaučia skirtingas vardo intonacijas. Labai gerai supranta ranka rodomą ėjimo kryptį – ja ir nueina. Labai mėgsta „gaudyti“ voveres miške (na, jų niekada niekas nepagauna ir nepagaus). Nebeturime jokių galimybių toliau prižiūrėti Marko (rimtos asmeninės priežastys). Labai ieškome naujų namų Markui. Padėkite!

Susisiekti – tel. nr. 8 674 49308, 8 626 85 207 (Vilnius).