Tupėjo ir graudžiai kūkčiojo. Ir kaip čia neverksi, kai dar vakar varteisi šiltuose pataluose, o šiandien jau sėdi gatvėje iš alkio gurgiančiu pilvu visiškai nepažįstamoje, bet labai judrioje vietoje. Ilgai vargdienio kviesti nereikėjo, keli „kac kac“, saujelė sausiukų, šiltas glėbys ir keliaujam ten, kur saugu.

Ir kas, mažuti, su tavimi taip pasielgti galėjo? Kas toks neatsakingas parodė didelę nepagarbą gyvybei? Juk tai neįkainojamas dalykas! Kodėl jos taip nevertiname, kodėl skriaudžiame negalinčius apsiginti? Gaila, kad tų, kurie taip elgiasi, ši žinutė nepasieks... Žinoma, juk taip daug paprasčiau, akys nemato, širdies neskauda. Bet skauda jiems, skauda mums, skauda visiems, kurie rūpinasi ne tik likimo, bet ir žmogaus nuskriaustais gyvūnais.

Kodėl su Dijumi taip buvo pasielgta, apskritai nesuvokiamas dalykas. Katinėlis jaunutis, vos pusmetį perkopęs. Jaukus jaukus, meilus meilus, o gerumas net per kraštus veržiasi. Žvilgsnis toks geras ir tyras, kad, rodos, į pačias širdies gelmes beldžiasi. Paimi ant rankų ir nebesinori paleisti. Šis šaunuolis puikiai sutaria su kitais katinėliais, be galo myli žmogų – tiek vaiką, tiek suaugusį.

Nors yra iš ramesnių katinėlių, bet žaismingumo jam netrūksta. Žaidžia atsargiai ir švelniai, visiškai nenaudodamas nagų. Tik pamatęs, kad rankoje laikai jo mėgstamą žaisliuką, ima įdomiai „caksėti“ kaip paukščiukas. Dijus išmaudytas, gavęs vaistų nuo vidaus ir išorės parazitų, taip pat kastruotas. Ieškome katinėliui atsakingų šeimininkų, tokių, kuriems nerūpi katino spalva, kuriems nesvarbu, kad gyvūnas „neįsipaišo“ į interjerą, kurie atsitikus bėdai neskuba gyvūnų atsikratyti, o stengiasi iš visų jėgų juo pasirūpinti ar rasti išeitį.

Dijus bus dovanojamas tik tvirtai apsisprendusiems, gerai apsvarsčiusiems savo norus ir galimybes turėti katinėlį namuose, neturintiems alergijos gyvūnams ir neplanuojantiems be gyvūno išvažiuoti į užsienį žmonėms. Jeigu svajojate apie nuostabų draugą, Dijus kaip tik Jums. Mylės besąlygiškai ir niekada neišduos. Peržvelkime visi šiandienines savo vertybes, pabandykime atsakingiau žiūrėti į gyvybę, prisiimkime atsakomybę už savo veiksmus, mylėkime mūsų mažuosius, ir pasaulis tikrai bus gražesnis. Ir nepamirškime, kad mes taip pat esame gyvybės stebuklas. Norinčius suteikti Dijui namus, prašome skambinti tel. 8 656 73 757 (Kalvarija).