Katytė sterilizuota. Labai ieškome jai laikinos globos (žinoma, dar geriau būtų tikri namai). Katytė visą mėnesį jau prasėdėjo ankštame narve, šiuo metu ji ir vėl stacionare... Skaudu žiūrėti, kaip jai trūksta laisvės ir galimybės pamankštinti kojytes. Pasistengsime laikinus globėjus viskuo, ko tik reikės, aprūpinti.

Kaip viskas buvo? Neįgali moteris paprašė pagalbos, na, tiksliau paprašė jos duktė. Moteris augina dvi kates, abi nesterilizuotos, viena išeina į lauką, o kita – ne. Ta, kuri neišeina, ir trukdo (vėliau paaiškėjo, kad nereikalingos abi). Neįgali senolė nepajėgia pasirūpinti augintinėmis.

Sutarėme, kad atvažiuosime jų abiejų fotografuoti, duosime vaistų nuo parazitų, paruošime sterilizacijai ir ieškosime namų. Bet spalio 2 d. gavome žinutę, kad „reikia bokso, yra kas padės.“ Moteris paaiškino, kad padės „Grinda“: „Jie apgydys kates ir atiduos į prieglaudą.“

Mes kažko nesupratome? Niekas čia nieko neklausė ir katytės jau buvo pakeliui į sanitarinę tarnybą. Skubus argumentai: „Teršia laiptinę, kaimynai pyksta ir t.t.“ Neįgali moteris negali pasirūpinti katėmis, nes yra akla. Bet juk vargšė senolė neapako per vieną dieną! Galima juk buvo ieškoti pagalbos ankščiau. Kol ieškojome papildomos globos, abi netrukus jau sėdėjo „Grindos“ narvuose.

Katytės ten nukeliavo tragiškos būklės – susirgusios, sloguojančios, labai sulysusios ir apniktos išorės parazitų. Sanitarinėje tarnyboje buvo sulašinti vaistai nuo parazitų, pradėti leisti antibiotikai. Tačiau net ir brangiausiame veterinarijos klinikos stacionare krūvos virusų, o ką jau kalbėti apie sanitarinę tarnybą, į kurią žmonės kasdien nešte neša nereikalingus augintinius. Be to, taip staigiai iš šiltų namų atsidūrusios šaltame narve, abi tik sėdėjo kampe labai išsigandusios, nesuvokdamos, kas atsitiko.

Dėl tokio didelio streso katytės kasdien atrodė tik blogiau. Laukti ilgiau negalėjome – dar kelios dienos ir nebebūtų ką begelbėti. Ten nėra sąlygų pasveikti! Dukrytę Širšę perėmė LGGD (taip pat stacionare ir jai irgi reikalinga globa). O Pūka – po mūsų sparnu, patalpinome ją gydymui į stacionarą. Viliamės, kad jai surasime laikiną globėją iki padovanojimo. Pūka į stacionarą atvežta tragiškos būklės – siaubingai paburkusiais vokais, sutinusiomis, pūliuojančiomis akimis, visa gargaliuojanti, sunkiai kvėpuojanti.

Visa tai – kačių gripo komplikacijos, kurios tik aštrėjo „Grindos“ narve. Nepasveikusi buvo sterilizuota („Grindoje“), kas dar labiau susilpnino imunitetą. Galima daryti prielaidą, kad dar kelios dienos narve ir katytė būtų mirusi nuo ūmaus plaučių uždegimo. O dabar ji šiltai sveiksta gydykloje.

Taip, narvas labai ankštas. Taip, jai labai skauda sąnarius, nes visą mėnesį ji nejudėjo, sėdėjo narve, be galimybės pramankštinti kojas. Gydymas truks mažiausiai 3 savaites. Bet jau dabar ji gali keliauti į laikiną globą. Netrukus bus atlikti užkrečiamų imuninių ligų testai. Po to drąsiai galėsime ją talpinti pas kitas kates.

Ieškome žmogaus, kuris ją priglaus. Pūka – tobula, miela, meili katytė. Beprotiškai draugiška ir prieraiši, dievina žmogaus bendravimą. Reikalingas laikinas globėjas ir parama gydymui, tyrimams, stacionarui. Labai ačiū. Mūsų kontaktai – tel.nr. 868973782, 861558898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.