„Naminukų“ savanorė kartu su katytes maitinusia moterimi ne vieną dieną „šukavo“ rajono pakrūmes tikėdamasi surasti sužeistą, išsigandusią katytę, šėrėjų pramintą Dašute. Ir kai beveik užgeso viltis rasti ją gyvą, katytė pasirodė: ištinusia galva, iš akiduobės išvirtusia ir išdžiūvusia akyte, sudaužta lūpa ir toje pusėje išklibintais dantukais. Dašutė pristatyta į kliniką jau laukia operacijos!

Pasirodo ją nuskriaudęs vyras, jau ne pirmą kartą įtariamas žiauriu elgesiu su gyvūnais, tik lig šiol nebūdavo nei liudininkų nei įrodymų, o jis jautėsi nebaudžiamas. Iš savo pusės padarysime viską, kad šis kartas jam nebūtų kaip visi! Policijoje parašėme pareiškimą, turime liudininkę savo akimis mačiusią nusikaltimą, o grįžusi nufotografuoti nusikaltimo vietos, mūsų savanorė akis į akį susidūrė su skriaudiku, kuris iš karto prisipažino tai padaręs, savo poelgį pateisindamas tuo, jog pačiupta katė jam įkando!

Kraujas verda nuo minties, koks supuvęs turi būti iš vidaus, kad taip pasinaudotum gyvūno pažeidžiamumu. Dašutė buvo sutvarkyta pagal psp programą, ne vienus metus tyliai gyveno namelyje po balkonu, ir vis mažiau slėpdavosi nuo žmonių, vis labiau jais tikėjo. Dabar turbūt nebetikės niekada.

Nežinome, ar pavyks pasiekti teisingumo, apie išlaidų padengimą svajoti turbūt net neverta, o pagalbos Dašutei reikia jau dabar. Jeigu tik galite pagelbėti nors trupučiu ir prisidėti prie Dašutės gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodę „Dašute, pasveik“: VšĮ Naminukai; A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

Norėdami pasiteirauti dėl katytės sveikatos, ar vėliau suteikti jai namus, skambinkite „Naminukams" 8 648 30077 (Vilnius)!