Šį kartą viskas labai liūdna ir baisiausiai skaudu. Šiltą rugsėjo savaitgalį nepagaunamoji kalytė bėgo per kelią – bėgo paskutinį kartą... Negyva kalytė sanitarinėje tarnyboje ir jau niekada jos nebepamatysime. Deja, tuo istorija dar nesibaigė. Teritorijos, kur glaudėsi kalytė, darbuotojai praėjus kelioms dienoms po nelaimės surado penkias aklas būtybes – tai, ką paliko visų pažįstama laukinukė.

Savaitės amžiaus mažyčiai šunyčiai dar akli, sušalę, labai alkani ir aplipę musių lervomis... Ar dar pavyks padėti, buvo neaišku. Savanorės skriste skrido į įvykio vietą kosminiu greičiu, nes buvo klaiku vien pagalvoti, kad jie tris dienas nevalgę, šalę be mamytės. Susirinkusios visus penkis gamtos stebuklus, merginos tiesiu taikiniu lėkė į gydyklą kažkokiu būdu valyti mažylių kūnų nuo parazitų. I

Iš pradžių, aišku, užklupo panika, ką daryti, kur dėti, kodėl vėl ir vėl krūvos naujokų, o paskui galėjome tik melstis: jei jau tris dienas išgyveno, gyvenime, būk gailestingas, tegul tik turi jėgų pažinti šį pasaulį... Po gydyklos prasidėjo intensyvi globa ir priežiūra. Koks sunkus darbas keltis naktį, virti tyres, keisti paklotus, valyti pauodegius, masažuoti, dauguma žino. Todėl globos, suprantama, nesitikėjome. Stacionarai tokių neima, nes paprasčiausiai niekas naktimis nedirba ir nesiruošia terliotis su penkiais šunyčiais!

Viskas krito ant „Rainiuko“ savanorės pečių, kuri tragiškai reikalinga laisva ir nepriklausoma nuo namų, gelbėjant gyvūnus... Ką gi, dar vienas likimo iššūkis mūsų mažytei organizacijai, per kurios kraštus jau pilte pilasi gyvūnai... Esame jai dėkingi už pasiaukojimą, nepaisant to, kad į šoną turi būti atidėti nė kiek mažiau svarbūs darbai.

Šiandien visų gerų žmonių prašome padėti vos per stebuklą išgyvenusioms Sausainiukėms. O taip, visos mergytės! Labai tikimės, kad pavyks jas išsaugoti – visas penkias, tokias tobulas, ypatingas ir pačias gražiausias pasaulyje. Gedime mamytės kalytės, kurios gyvenime būta tik daugybė pavojų ir įtampos, krūvos vadų ir jokios galimybės tapti žmogaus geriausiu draugu. Prašome paramos šių mažiukių priežiūrai: nuo „sauskelnių“ iki vištienos, pieno mišinio, morkyčių, ryžių, vitaminų, aliejukų ir visko, ko tik gali prireikti šioms trapioms būtybėms (todėl jos pavadintos Sausainiukėmis).

Norime joms duoti tai, kas geriausia. Šiek tiek ūgtelėjusios Sausainiukėms ieškosime laikinos globos (kartu ar atskirai), o vėliau – ir nuolatinių namų. Jei galėsite pagelbėti ir po kelių savaičių pagloboti bent vieną mažylę, susisiekite. Prisidėkite prie Sausainiukių gelbėjimo. Labai ačiū.

Mūsų kontaktai: 868973782, 861558898 arba info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).