Ir vėl dėžė, ir vėl pilna... Karoliniškių miškely, toliau nuo gyvenamųjų namų žaidė vaikai. Aptiko kraupų vaizdą: purvinoje dėžėje gulėjo du mažyčiai nusilpę lekuojantys kačiukai, šalia iš dėžės - dar du išropoję ir vienas jau nebegyvas. Nepabūgo ir suprato vaikai, kad gyvūnai kenčia ir nulėkė pas pažįstamą „tetą“, kuri prie namų maitina kelioliką kačių. O ta „teta“, žinoma, paskambino mums.

Dabar turime didelę bėdą – vieną labai silpną katinuką, kuris visiškai dehidratavo ir viduriavo, jam pradėtas gydymas. Du mažyliai nuplikusiom letenom – įtariame mikrosporiją (jau pradėtas gydymas), visiems pasireiškė rinotracheitas. Suprantama, vargšiukai labai nusilpę, nes ne parą ir ne dvi „kepė“ saulėje palikti miške. Trys berniukai ir marmurinė mergytė. Kol kas jie vardų neturi, dabar tikimės, kad pavyks visiems keturiems išgelbėti gyvybes.

Labai prašome padėti mums išgydyti ir išlaikyti šiuos ligoniukus. Suprantama, vaistų, konservų (nes jie sausiukų nevalgo) reikės daug. Ačiū mūsų pagalbininkei ir globėjai Danguolei, kuri vaikšto, vaistus leidžia, juos gydo. Dabar mažyliai glaudžiasi kiemo kačių maitintojos rūsyje. Deja, tai ilgai tęstis negalės. Prašysime, kad palaikytų bent jau iki jie bus išgydyti nuo grybelio.

Jeigu norite padėti šiems katinukams, pavedime įrašykite „Karoliniškių ligoniukams“. Ačiū labai už Jūsų pagalbą. Organizacija nebepajėgia padėti visiems ligoniukams.

Apmaudu ir pikta, kad eilinį kartą žiauriai su gyvūnais pasielgę asmenys lieka nenubausti. Baisu įsivaizduoti, kaip kamavosi tas vargšas kačiukas, mirdamas iš bado ir troškulio. Košmaras – mes tikrai gyvename pragare, na, bent jau tarp įsišaknijusio blogio.

Jeigu norite priglausti šiuos išduotus gyvūnėlius, skambinkite: +370 689 73782, +370 615 58898, (VšĮ „Rainiukas“)