Šiemet Kalėdos jau praėjo, bet stebuklingas Kalėdų senelis spėjo aplankyti tikrai ne visus, jo laukusius. Tačiau mes galime jam pagelbėti!

Fabijoniškėse, po vieno daugiabučio balkonu, stovi didžiulis kartoninis namelis. Deja, kaip jau įprasta, namelis netuščias. Jame glaudėsi ir vargo graži juodukų šeimyna - žaliaakė katė mama ir keturi ~3mėn. kačiukai. Šeimyna buvo įsikūrusi ypač nedėkingoje vietoje - namelis kuo puikiausiai matosi, visai šalia automobilių aikštelė, šaligatvis. Tik laiko klausimas, kada maži patiklūs katinėliai užkliūtų piktiems žmonėms. Kažkas jau buvo atkrapštęs užklijuotą rūsio langelį - vienas katinukas ten ir įkristi spėjo. Laimė, šiaip ne taip pavyko jį iš ten ištraukti.

Kačiukai jaukūs, draugiški, drąsiai einantys prie žmogaus. Šeimyną pamaitindavo kelios geros moterys, tačiau to tikrai neužteko. Katinėliai jau smarkiai peršalę, pūliuojančiom akytėm, varvančiom nosim, su krūva ausų erkučių bei kitų vidaus ir išorės parazitų. Akivaizdu, jog mažyliams buvo skubiai reikalinga pagalba ir gydymas, geras maistas, šiluma. Antraip, greitai būtų ir išvis nebelikę ką ten gelbėti..

Skubėjome juos iš ten paimti. Iš pradžių buvo pagautas prasčiausiai atrodęs mažylis. Naujienos blogos - stiprus peršalimas, plaučių uždegimas, plaukagraužiai, ausų erkės... Po kelių dienų pagauti ir likę trys kačiukai - du berniukai ir mergytė. Jie taip pat turi visų rūšių parazitų, serga rinotracheitu. Vieno kačiuko akytė atrodo labai blogai, bandysime ją išsaugoti, tačiau tikrai reikės ne tik globėjos kruopštaus darbo, bet ir sėkmės.

Krūvos vaistų, vitaminų, specialus maistas, probiotikai. Nykštukai aprūpinti. Belieka tikėtis, kad neįvyks intoksikacija kirminais ir pradėtas gydymas nebeleis atsirasti komplikacijoms. Labai reikalinga visų Jūsų parama. Su apžiūrom, vaistais, vitaminais ir maistais bei kraikais, susidarė tikrai apvali suma. Ir tai dar ne pabaiga. Laukia vaistų nuo parazitų kartojimas, skiepai ir išlaikymas iki padovanojimo, jei ištversime dehelmentizaciją be apsinuodijimo ir gydymas bus sklandus. Taip pat pavasarį reikės sterilizuoti ir jų mamytę, kad ateityje tokių vargstančių po balkonais būtų kuo mažiau.

Nepalikime šių mažų Nykštukų, pabūkime jų Kalėdų seneliais. Lauke jie būtų tikrai pražuvę. Iš anksto dėkojame visiems, kas prisidedate prie Nykštukų gelbėjimo.

Susisiekti: info@rainiukas.lt, tel. +370 615 58898, +370 689 73782 (VšĮ „Rainiukas“)