Blizgantis narvas - tai anaiptol ne blogiausia vieta, kur Bubui teko pabuvoti. Sergantis, sužalotas, jis keletą dienų merdėjo šiukšlių konteineryje Rastinėnų soduose - neaišku, ar įmestas, ar pats įsiropštęs. Niekas nesiėmė pagelbėti, bent jau nutraukti jo kančias, tiesiog... Pasirinkdavo kitą konteinerį. O besigaluojantį katiną pasistengdavo pamiršti.

Pagalbos prašymą gavusios „Rainiuko“ savanorės negalėjo užsimerkti ir pamiršti, nepaisant to, kad kuruojama jau daugiau nei šimtas gyvūnų (neturint prieglaudos).

Kąstinės žaizdos, peršalimas ir dar kitokios bėdos - tai Bubą užlaikė stacionare ne vienai savaitei. Bet pažiūrėkite, katinas jau žvalus, sustiprėjęs ir jis tebepasitiki žmogumi. Draugauja. Glaudžiasi. Prisiglaustų prie kiekvieno, kas pakalbintų...

Dabar reikia spręsti, ką daryti su Bubu. Moteris, kuri paprašė sodo katinui - niekieno katinui - pagalbos ir žadėjo pasveikusį jį paimti į namus, apsigalvojo. Bubas nebegali grįžti į sodus, nes būdamas toks meilus, jis nemoka apsiginti nuo blogų žmonių, o būdamas nestiprus - nuo šunų ir kitų katinų. Taip, šis katinas nėra kovinis. Jis ir ne jauniklis jau. Jis niekad nebus eiklus kaip gazelė, ne visi dantukai likę, turbūt visą likusį gyvenimą pakosčios. Ausytės nušalusios.

Bubui labai tiktų... pensionatas žvaliems senjorams katinams! Bet Lietuvoje tokio nėra, o jei gyvūnų prieglaudose senjorai visam savo likusiam amžiui užims visas vieteles, nebeliks jų kitiems. Todėl turime mažą, bet dar rusenančią viltį, kad liūdnas, patiklus Bubo žvilgsnis suminkštins širdį katinus mylinčio žmogaus, kuris neliks abejingas. Ir mūsų bėdulis ras vietą, kur gyventi toliau, - nebe narve, bet ir ne lauke, be priežiūros ir pastogės. Dovanos meilę, dovanos švelnumą, murkimą, minkymą letenėlėmis, jaukumą, - tą, ką moka dovanoti katinas. Neatneš pinigų, nepastatys namo, nenuplaus mašinos. Jis tik pasitiks jus prie durų ir išlydės išeinančius. Tik sugrįžkite vėl, neišduokite. Suteikite laimę nors tuos likusius metus, kiek jam dar skirta.

Jei suteiktumėte Bubui būstą su galimybe pasidairyti lauke (ne daugiabučių rajone), jam turbūt visai patiktų. Bet dauguma lauko kačių normaliai prisitaiko gyventi ir bute. „Rainiukas“ mielai konsultuos katinų gyvenimo klausimais, jei nesate patyręs katininkas, taip pat suteiks nuolaidas kai kuriose Vilniaus veterinarijose. Bubas testuotas, jis, laimei, neturi nei vienos iš virusinių nepagydomų kačių ligų. Kol kas nekastruotas, nes jei visgi tektų paleisti į lauką, jam būtų nors truputį paprasčiau atsilaikyti. Bet tai sutvarkomas dalykas.

Jei galite pasiūlyti jam namus, skambinkite tel. +370 615 58898, +370 689 73782, rašykite info@rainiukas.lt.