Katytė negalėjo normaliai judėti dėl skaudančios, kreivos kojos, o iš uodegos pliaupė pūliai ir kraujas. Katytę pašerianti ir netoliese dirbanti moteris ieškojo pagalbos, prašė kažkaip padėti nelaimėlei. Vos atsilaisvino stacionaras, kur dirba traumatologai, turėjome ją kažkaip išgelbėti.

Šiandien organizacijos galimybės labai menkos – turime daug globotinių, kuriems nuolat reikalinga speciali, veterinarinė priežiūra, brangus, gydomasis maistas, dažni tyrimai, jau nekalbame apie tai, kad stacionaruose nuolat gydoma mažiausiai 10 globotinių. Vis dėlto, negalime tokiam vargstančiam sužalotam katinėliui parodyti durų. Juk tos durys, nieko nedarant, ves į skausmo, kančių prarają, o negydant, infekcijai progresuojant – ir į amžinos medžioklės plotus...

Katytė buvo sugauta, pristatyta į gydyklą. Traumos senos, sunkios. Davėme jai vardą Gogo, nes nežinojome, ar tai patinėlis, ar patelė. Baikšti, pašnypščia, bet nepuola akių draskyti. Atliktas rentgenas – sužalotos kojos raumenys atrofavęsi, katytė negali normaliai ištiesti kojos. Bet blogiausia, kad išnirusi šlaunikaulio galvutė – atstatyti jos neįmanoma, nes trauma sena, tad lieka tik galvutės šalinimo operacija. Labai gaila, bet uodega sužalota labai sunkiai, audiniai aplinkui išmirę, dėl to teks dar ir uodegą šalinti. Prieš pradedant operacijas, būtina atlikti visus kraujo tyrimus, nes vargšė liesa, nusikamavusi, reikia žinoti inkstų, kepenų būklę, nors gydytojai prašo padaryti ir bendrą kraujo tyrimą.

Jei viskas bus gerai, operacijos pavyks, katytė pasveiks, kažkada ateityje ją reikės ir sterilizuoti. Tik bėda ta, kad tokie dalykai per porą savaičių nesusitvarko. Reikalinga ilga laikina globa, kol ją galėsime sterilizuoti ir visiškai sveiką paleisti atgal į lauką arba iki tol, kol jai bus surasti atsakingi šeimininkai. Ir klausimas, ar galėsime Gogo paleisti – katytė visam gyvenimui liks raiša. Žiemomis kęs skausmus. O ir vieta ten siaubinga – kates darbo dienomis pašeria biurų darbuotojai, bet tai jokiais būdais nėra reguliaru. Savaitgaliais gyvūnai išvis nieko negauna – tenka knistis supuvusių šiukšlių konteineriuose. Iš tiesų nėra ten prižiūrėti ir sotūs gyvūnai. Ir po ratais gali bet kurią akimirką pakliūti...

Labai liūdna, kad katė turėjo ilgą laiką po traumos „laižytis“ skausmingas, be chirurginės intervencijos nepagydomas žaizdas. Dar blogiau, kad traumos pagydomos, gyvūnėlį galime išvaduoti iš skausmų, tik tai, deja, bus labai brangu. Dvi operacijos, kraujo tyrimai, vaistai, perrišimai, rentgenai, nuparazitinimas, sterilizacija, stacionaras ir t.t. Kad ir kaip beskaičiuosi, be 400 eurų niekaip neišsiversime. Nebent atsirastų laikina globa ir nereikėtų katytės laikyti mažiausiai mėnesį ar du stacionare.

Labai laukiame laikinos globos pasiūlymų. Duosime Jums narvą ir viską, ko tik globai reikės, pakonsultuosime, patarsime. Tuomet nereikės mokėti bent jau už stacionarą. Ačiū visiems geriems žmonėms už paramą. Padėkime Gogo pasveikti. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.