Džemas prieš 1,5 mėn. susirgo – nieko ypatingo, sloga. Lankėmės gydykloje, gydėme antibiotikais. Praėjus kelioms savaitėms po ligos vargšeliui sutriko kvėpavimas, įtarėme, kad tai komplikacijos po rinotracheito arba kažkas baisesnio. Džemą tampėme po gydyklas, darėme kraujo tyrimus, ieškojome problemos plaučiuose, pilve... Kol galiausiai buvome nusiųsti į gydyklą darytis nosies rinografijos ir galvos tomografijos, na, ir dar kažkokių papildomų tyrimų.

Paaiškėjo priežastis: Džemo nosyje viskas taip „užaugę“, „užkerpiję“, kad be operacijos tiesiog neįmanoma apsieiti. Nėra neis slogos, nei išskyrų: jo nosyje užaugę milžiniški polipai, nėra jokio praėjimo orui! Gyvūnas kankinasi! Labai bijome, bet, deja, kito varianto nėra. Katinėliai nemoka kvėpuoti per burną, o Džemo nosis praktiškai nefunkcionuoja. Be viso šito „džiaugsmo“ paaiškėjo, kad Džemo šeimininkė jo daugiau nebelaikys dėl asmeninių ir sveikatos rūpesčių. Taigi, Džemą reikia operuoti, po operacijos intensyviai rūpintis, o jo šeimininkė ligoninėje.

Džemo ir kitų augintinių ateina pašerti ir išvedžioti globėjos draugai. Visiškas košmaras! Džemui reikalinga intensyvi priežiūra. Toks įspūdis, kad mūsų globotinius kažkas užkeikė. Per kelias savaites – krūvos ligonių, mirtys, jokių dovanojimų ir vien nesėkmės. Operacija su visais „priedais“, įtariu, kainuos apie 1000 Lt. Tokios sumos sąskaitoje neturime, o niekas nelauks, kada mes surinksime pinigėlių. Reikės atsiskaityti tuoj pat.

Džemą operuoti būtina skubiai, bet nėra globėjo, kuris galėtų juo pasirūpinti, prižiūrėti po operacijos ir nėra paramos operacijai. Visų gerų žmonių labai prašau padėti, jei tik galite. Neaišku, kaip Džemą reikės prižiūrėti, kiek truks ta priežiūra.

Jei tik galite pagelbėti, labai prašau atsiliepti. Reikalinga laikina globa, kol Džemas pasveiks ir jam surasime atsakingus, rūpestingus, mylinčius šeimininkus. Taip pat būsime dėkingi už paramą, kurios šiuo metu tragiškai reikia. Ačiū. Mūsų kontaktai: 868973782, 861558898 arba info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).