Ir reikėjo gi sutikti žmogų, „pridūrusį“ apie kalytę laukinę ir jos šunelius. Ėjo merginos takais takeliais, per apleistų sodų priestatus ir sandeliukus, kalnus šiukšlių ir visokių rakandų šūsnis...Sutiko kalytę, kuri visa gerkle prašė neiti artyn. Sandėly, prikrautam visko, ko esam ir nesam matę, tamsoje žibėjo keturios akutės. O toliau jau patys matote.

Negalėjo Lina ir Gintarė palikti šuniukų, kuriuos kalė, pajutusi grėsmę, nusivestų toli nuo žmonėms matomos ir lankomos vietos. Augtų laukinių šunų gauja, kurios kasdienybę žalotų badas, ligos, piktų vasarotojų agresija ir kitos naminių gyvūnų visai ne naminės nelaimės. Keliavo du mažyliai į kliniką tą naktį. O ką gi daryti?! Jau kitą dieną sekė kita klinika, kurioje mažyliai gavo serumo nuo dažniausiai gyvybes pasiglemžiančių baisių virusų.

Rastas ir trumpalaikis laikinas prieglobstis. Šuneliai dabar narve pas vieną labai gerą merginą, kurios namuose, deja, yra buvęs parvo virusas. Kito varianto nebuvo. Sutarėme, kad šuniukai pabus iki savaitės, kol veiks serumas. Taigi, turime kelias dienas rasti jiems kitą prieglobstį.

Reikės ir vėl serumuoti. Labai jaudinamės dėl jų, bet kokia kaina siekiame išsaugoti tas trapias gyvybes. Padėkite mums! Kokie jie, tie mūsų „nelauktukai“? Klinikoje baimė, šokas ir liūdesys likus be mamytės kaustė mažytes Sagutės ir Siūlo širdutes. O dabar? Dabar jie jau drąsūs, linksmi, tikri draugeliai.

Siūlas net loti moka! Šunyčiai labai įdomūs, tokie skirtingi. Sagutė sveria vos kelis kilogramus, o štai Siūlas - tuoj 5 pasieks! Mažiams maždaug 2-3 mėn. Puikiai valgo, labai nori lakstyti ir išdykauti. Tikrai ne narve sėdėti. Į lauką neina, toliau narvo nekelia kojos, nes tai labai pavojinga nepaisant „super“ serumo.

Prašome pagalobos rasti jiems saugų laikiną prieglobstį iki padovanojimo - galbūt Jūs norėtumėte pasidžiaugti Siūlo ir Sagutės draugija?

Labai labai prašome paramos:

1) maisteliui - sausiukui - 105 Lt;

2) konservams arba košėms - Jūsų nuožiūra (į jų pilvelius telpa daug, visa laimė);

3) būsime labai dėkingi už paramą serumui (37 Lt), vaistams nuo parazitų, probiotikams ir artėjantiems skiepams, (100 Lt) kuriuos skubėsime daryti saugodami jų gyvybes;

4) reikalingos vienkartinės palutės, laikraščiai ir skanėstai, be jokios abejonės gysloti ir visokie kitokie „kauliukai“, kad laimingi be rūpesčių augtų;

5) taip pat padėkite mums atsiskaityti su klinikomis už jų apžiūrą ir atliktas procedūras - 37 Lt už serumą ir 15 Lt už stacionarą.

Visko mums labai reikia, bet visų labiausiai – namų, pačių geriausių pasaulyje! Padėkite Siūlui ir Sagutei sutikti mylimus ir rūpestingus šeimininkus. Ačiū!

P.S.: planuose ir ta vargšė jų mamytė. Ją reikės sterilizuoti. Tik sunku pasakyti, kaip tai reikės padaryti, nes laukia ilgas procesas: surinkti paramą sterilizacijai, kalytę kažkokiu būdu sugauti, važiuoti ten tikrai ne kartą ir ne kelis, turėti (rasti) saugią vietą ją perlaikyti po sterilizacijos, nutaikyti sterilizacijai laiką, kai ji nerujos, nesirgs mastitu ir t.t. Taigi. Bet mes labai pasistengsime. Jei šiuo klausimus yra norinčių padėti, labai kviečiame drauge spręsti bėdą.

Daugiau informacijos: 868973782; 861558898; info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“ VšĮ)