Pasak jų, vietinė katė nusprendė perkraustyti savo šeimyną, bet vienas mažylis įkrito tarp malkų. Matyt, praradusi jėgas ir viltį ištraukti savo naujagimį, katė išėjo. O kačiukas liko vienas, įstrigęs spąstuose. Net kai gerieji žmonės jį rado ir padėjo prieinamoje vietoje klykiantį iš bado ir šalčio – mama nebegrįžo...

Ne visi žino, bet tikimybė išgelbėti naujagimį kačiuką yra labai nedidelė. Tądien „Naminukų“ savanorė susitarė, kad kačiuką gerieji žmonės atveš į Vilnių. Pamatę netikėjome, kad jis išgyvens: katytė neatsimerkusi, su visa bambagysle, beveik šalta ir atsisakanti mišinuko... Bet likimas turėjo kitų planų.

Gerai, kad katės nemoka skaičiuoti! O gal ir moka, bet „Naminukų“ globoje netikėtai atsiradusi katė-mama su savo naujagimiais priglaudė ir svetimą našlaitę. Jos vardas – Baiba. Nes ji tokia maža, keista, susivėlusi „marsietė“. Jai 3,5 mėnesio, bet ji visa dar telpa delne.

Ilgą laiką manėme, kad tai – murzinas baltas kačiukas, bet paaugusi Baiba nustebino Siamo veislės katėms būdingais patamsėjimais ir nuostabiomis akvamarino spalvos akytėmis. Ji nepaprastai švelnaus charakterio, žaisminga katytė, kuri atbėga šaukiama ir miega susiraičiusi ant kelių.

Labiausiai ji mėgsta skaniai valgyt, ridenti kamuoliuką ir ilgai šildytis saulėje. Ji tikra švaruolė: žino, kur mažos katytės turi atlikti savo reikalus, ir nepamiršta po to nusiprausti. Žinoma, Baiba seniai atsikratė blusų ir kirmėlių, todėl ji visiškai pasiruošusi mylavimo ir niurkymo seansams.

Baibai visą gyvenimą bus būtinas kokybiškas, skalsus maistukas. Vaikystėje jai pritrūko jėgų, mamos pieno ir saulės kaip reikiant užaugti. Galbūt ji visą gyvenimą liks ypač maža, o gal kada nors nuspręs užaugti. Bet tiek jos išvaizda, tiek charakteris yra ir bus nepaprasti.

Jei pamilote šią stebuklingą katytę iš pirmo žvilgsnio ir norite savo namuose auginti beveik tikrą „marsietę“, turėsite paaugusią katytę būtinai sterilizuoti, kasmet skiepyti, sočiai šerti kokybišku maisteliu, -žaisti, mylėti, rūpintis ir niekada neišduoti! Visai nedaug už tokį stebuklą! Ar ne?

Katytė nedovanojama į „kaimą pelių gaudyti“, jos vieta – mylinčio žmogaus glėbyje. Teirautis galite paskambinę telefonu globėjai Margaritai tel.nr. 8 606 98473 (Vilnius) darbo dienomis 10 -14 val. ir savaitgaliais. Taip pat paskambinę „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) Jei niekas neatsiliepia, pabandykit paskambinti vėliau.