Nuosprendis tūno jo kraujyje, jis vadinasi KIV. Kačių imunodeficito virusas. Taip, katėms irgi būna tokie dalykai, tik, žinoma, nei žmonės nuo jų, nei katės nuo žmonių imunodeficito viruso pasigauti negali. O štai kitos katės - taip.

Kaip surasti namus Tučkui, jei jo gaila tik tiems, kas ir taip turi kačių, net ir ne po vieną? Nekalbant apie prieglaudas, kur jis visą laiką turėtų tupėti narve, o aplink sklandančios bacilos jį anksčiau ar vėliau pribaigtų... Namie laikomos, sterilizuotos, nesipešančios katės turi nedaug šansų apsikrėsti viena nuo kitos, bet kas gi rizikuos savo augintinio sveikata?

Tučkus rastas gatvėje, kaip dešimtys ir šimtai. Toks įspūdingas, tikras karalius, kiek paplotu snukeliu, turbūt, persai jo giminėj buvo pasimaišę. Eglė jį gydė nuo peršalimo, vežiojo pas veterinarus, ir Tučkus gana sparčiai taisosi, - o tai reiškia, kad organizmas priešinasi KIV. Katinas tiek sustiprėjo, kad veržiasi lauk, o jis dar nekastruotas, galite įsivaizduoti, kuo tai gresia apylinkėms: krūvomis KIV'inių kačiukų ir kačių, o gal ir katinų, nes kandžiodamiesi katinai apseilėja žaizdas ir perduoda virusą.

Eglės namuose irgi yra kačių. Ten karo būklė, katinas uždarytas vonioje. Už kelių dienų jis bus kastruotas. O tada - negi išmesti laukan?.. Tiek gydžius, tiek rūpinusis? O gal paprašyti, kad jam atliktų eutanaziją? Profilaktiškai. Stipriam, nesenam katinui, kurį vyniojai į rankšluostį, leisdamas vaistus, kurį gynei, kurį kalbinai, kad nebijotų, glostei...

Šis juodas gauruotis turi tik vieną šansą - kad atsiras žmogus, neturintis kitų kačių, kuris neatsilaikys prieš jo žvilgsnį, kuris priims jį su viskuo - su jo "gatvės istorija", su jo liga, ir kiek bus lemta, taps jo draugu. Tikime, kad nepaisant to, jog Tučkų reikia saugoti nuo ligų, jis trapus (nors toks ir neatrodo) - šis drūtas katinas dar ne vienerius metus gali būti pačiu šauniausiu draugu, jūsų numylėtiniu. Suteikite jam šansą, jei tik galite, jei esate pasiryžęs pasidalinti savo gerumu ir rūpesčiu su juo. Beje, jis negali gyventi girių glūdumoje ar miestelyje, kur veterinarai užsiima tik kiaulėmis ir vištomis - jei prireiks veterinarinės pagalbos, vargu ar kas jam ten padės.

Šiuo metu juodulys Tučkus gyvena Vilniuje. Jei atsiras rimtas namų pasiūlymas kitur, ieškosime transporto, bet laiko turime nedaug... Reikia apsispręsti, koks likimas laukia Tučkaus - nauji namai arba...

Rašykite tamulioniene.e@gmail.com, skambinkite 8650 74841.