Kai atvažiavau ir pamačiau gulinčią veltą „kepurę“ ant grįsto takučio, tuoj supratau, kad tai Puška. Priėjau, pakalbinau, ta murkia, trinasi. Palietus vos nenualpau - nėra nė vieno centimetro, kur nebūtų įsisegusi erkė! O jau apie velto kailio „kiautą“ net nekalbu!

Gyvūnas normaliai judėti negali: po pažastimis, kaklu, ant pilvo ir nugaros - visur siaubingi kaltūnai. O dar tų erkių šimtai - nė kiek neperdedu! Paliečiau pilvą, įsitempęs, kilo mintis, kad ryt poryt turėsime pagausėjimą. Kai pagalvojau, kad vargšė gali atsivesti vaikų miške, o dar visa tragiškos būklės, negera pasidarė. Nieko nelaukusi supakavau ir nutempiau į stacionarą. Jei galima, sterilizuoti, jei negalima - ... „Apie tai pagalvosiu rytoj“, - pamaniau.

Su asistente gydykloje pradėjome ruošti narvą. Žiūriu aš į Pušką - kažkokia labai ji vyriška - didžiulė, nosis plati, tokia nerangi, griūna ant šono, kiša pilvą kasyti, raitosi taip negrakščiai... Tarp tų kaltūnų nesimatė jokių sėklidžių, o dar tas pilvas ir močiutės tvirtinimas, kad tai katytė. Na, bet asistentė vargais negalais po pūkais ir veltiniais atpažino vyriškumą!

Jaunas katinėlis, sako, tikrai ne katytė! Ech, kaip gi išsidūriau. Bet negi dabar tokį erkių kamuolį veši atgal... Sėdi narve, laukia kastracijos, kaltūnų kirpimo, erkių traukimo. Pilvas gali būti įsitempęs dėl parazitų arba neaišku kokio maisto raciono. Taip pat reikės atlikti kraujo tyrimus dėl erkių pernešamų ligų. Tokio kiekio šių bjaurybių nesu gyvenime mačiusi viename gyvūnėlyje!

Katinėlis Puškis fantastiškas - jam maždaug metai. Dar augs. Bus didžiulis, milžiniškas, pūkuotas valdovas. Svarbiausia, kad meilus ir prieraišus, tikras gerietis, mėgsta žmogaus dėmesį, nuolat minko letenom.

Taip, kol bus atliekamo procedūros, tikrai jį turime laikyti stacionare. Bet tik tiek. Vėliau reikalinga globa. Jei jos nerasime, Puškis keliaus atgal prie pensionato, į mišką. Taip, žiauru ir vargas. Bet nėra kur jų visų padėti. Dar ir mažyliai pradėjo atsirasti, kelias kates mums grąžino.

Jei kas paimtų Puškį po skiepų, toks variantas taip pat tinka! Labai nenorime jo paleisti. Bet stacionare jis amžinai tikrai gyventi negalės.

Reikalinga parama - 300 Lt (stacionarui, nuparazitinimui, kraujo tyrimams, kirpimui, kastracijai, erkių traukimui (tai vyks narkozės metu) - tikimės, užteks). Ir labai reikalinga globa, kad jam vėl netektų grįžti į gatvę.

Puškis anksčiau tikrai turėjo namus, tik neaišku dėl kokių priežasčių atsirado gatvėje. Ačiū labai už pagalbą!

Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)