Prireikė laiko, kad Deksteris taptų toks kaip dabar, ir nors buvo dėtos visos pastangos, deja, vienos akytės išsaugoti nepavyko. Veterinarai sako, kad gali būti, kad pažeista akele jis mato šviesą ir šešėlius, tačiau vizualinis jos vaizdas nebesikeis. Deksteriui šiuo metu yra maždaug 4 mėnesiai, jis tvarkingas, taikus ir žaismingas.

Kol su juo nesusipažįsti, atrodo, kad jis nusipelnė užuojautos, tačiau užtenka vos vieno susitikimo, kad suprastum – gailestis jam nereikalingas! Jo trūkumas, kurį matome tik mes, jam pačiam visiškai nerūpi. Jam jo net nėra. Viską atperka jo pasakiškai nuostabus charakteris, kuriuo (tarp mūsų šnekant) katinėliai ne dažnai būna apdovanoti.

Per mūsų globėjų namus pereina dešimtys skirtingų katinėlių, ir visi jie, žinoma, skirtingi, bet dažniausiai turi savo bendrumų: atvyksta stipriai jausdami stresą, pereina adaptacijos laikotarpį, iš pradžių bijo bute pasirodančių naujų svečių, panikuoja atsidūrę nepažįstamose situacijose ir pan. O su Deksteriu viskas kitaip: kiekvieną svečią jis atbėga pasitikti tarsi geriausio draugo, nesislapsto, nebijo, nori viską pažinti, visiškas „sterblinukas-rankinukas“, kuris žmogaus draugiją vertina kaip dovaną.

Tokį viskam atvirą ir nuoširdų katinėlį kartais gyvenime pavyksta sutikti tik kartą. Jis tiesiog kitoks visomis geriausiomis prasmėmis ir labai tikimės, kad tarp Jūsų atsiras bent vienas, kuris žvelgdamas į jį pamatys ne katinėlį su negražia akyte, o katinėlį, kuris gali padovanoti tikrą draugystę ir kurio akytę tuoj pat pamiršite vos tik pažinę jo gerą širdį. Jei norite padovanoti Deksteriui savo namus ir visą gyvenimą didžiuotis išskirtiniu draugu, skambinkite jo globėjai Ingai tel. 8 659 35383 (Vilnius).