Katinėlis rastas Lazdijuose spalio 5 d., „patupdytas“ daugiabutyje šalia gyvūnų mylėtojų durų. Tikriausiai žinojo, kad žmonės neabejingi ir tikrai nepraeis pro šalį. Nepraėjo, priglaudė. Katinėlis jaunutis, dar visai vaikas, be galo meilus ir gražus. Viskas būtų gerai, jeigu ne vienas BET...

Šiam gražuoliui išniręs alkūnės sąnarys, jis sunkiai gali dėti koją, o ėsdamas maistelį kojytę laiko atkišęs į šoną. Norėtume padėkoti „Mažoji Liza“ savanorei Laurai, kuri neliko abejinga ir paėmė katinėlį globoti. Dabar jis išvyko į Vilnių, iš karto buvo užrašytas į kliniką. Po apžiūros nustatyta, kad katinėliui yra rimta dešinės kojos trauma – alkūnės išnirimas. Trauma būtų paprastai pagydoma, jei būtų šviežia, t.y. kelių dienų, tačiau atlikus rentgeno nuotrauką matyti, kad jau pradėję nykti raumenys.

Reikia daryti operaciją, ir 100 proc., kad ji pavyks, niekas nenurodo. Bet juk jam taip pasisekė, jį laiku pastebėjo, tad turėjome jam padėti. Katinėliui buvo paskirta operacija. Deja, po 2,5 valandų trukusios operacijos, alkūnės sąnario atstatyti nepavyko – per daug sudėtingas sužalojimas, paviršiai pažeisti, raumenų nelikę.

Atlikta sąnario atrodezė (sąnarį fiksuojantis metodas, t.y. sąnario judrumo panaikinimo operacija), įstatyti implantai, kurie neleis sąnariui judėti. Visai tai atlikta, kad katinėlis ateityje nejaustų skausmo, kad galėtų judėti. Laukia ilgas pooperacinis gijimas. Katinui reikia nuolat pasirodyti veterinarinėje klinikoje. Todėl labai ieškome jam dar vieno mėnesio globos Vilniuje. Jeigu turite laisvą kampelį, kur galima būtų pastatyti katinėlio narvą, prašau, padėkite jam.

Katinas buvo paimtas iš klinikos dar miegantis, tik vis suvaitodavo važiuodamas. Skauda jam, skauda ir mums, kad taip kenčia mažylis. Skirti nuskausminamieji ir antibiotikai. Kol visiškai išgis, katinėlis 2 mėnesius turės gyventi narve. Operacija su vaistais kainavo 580 Lt, pirminė apžiūra ir testai 122Lt, viduriavimo gydymas spec. maisteliu ir vaistais kainavo 66 Lt. Katinėlis paskiepytas, po pakartotinės apžiūros uždėtas gipsas. Bendra skola buvo išaugusi iki 918 Lt.

Dėkojame visiems, neabejingiems katinėlio skausmui, paaukojusiems jo gydymui. Šiuo metu VŠĮ „Mažoji Liza“ skola klinikai už katinėlio gydymą – 263 Lt. Jei galite pagelbėti mielam katinukui iš Lazdijų, prašome paramą perveskite nurodydami „Lazdijų katinėliui“. Iš anksto dėkojame visiems mus palaikantiems!