Katytė tikrai įstabi - migdolo formos šviesiai geltonomis akimis, trumpa nosele, pūsta puria uodega ir kailiuku, iš kurio grožio, deja, jau lieka tik prisiminimas.

Tik retas iš mūsų į šį pasaulį ateina su „marškinėliais“, tik retas sąskaitoje turi milijoną. Bet ne retam benamio duonos tenka paragauti. Šiai katytei jos teko ragauti. Šiandien ji - tikra vargo pelytė, iš visų jėgų besistengianti išgyventi.

Kol žemė dengiasi ryškiaspalvių gėlių sluoksniu, o mes džiaugiamės vis karštėjančios saulės spinduliais, Pelenė kasdien kovoja už išlikimą. Iš sudžiuvusių žolių klojasi guolį, dengiasi žvaigždėto vasaros dangaus antklodėle (tik ji šią katytę vargu, ar šildo) ir su nerimu laukia rytojaus.

Jos širdelė jau išduota ir įskaudinta... Nieko keisto, juk išdavystė visada skaudina. Tačiau meilė atleidžia ir nelaiko akmenų užantyje. Pelenė svajoja apie tikrą ir nuoširdžią meilę. Ji moka atleisti, nors širdelėje randai ir liks visam gyvenimui. Jos tikėjimas žmogumi ir meilė jam vis dar gyvi. Nors ir buvo išduota, išmesta iš namų, pasitikėjimo žmogumi ji irgi neprarado.

Šiandien ji purvina ir pavargusi, šiandien ji – pelenė. Bet mes tikime, kad ne už kalnų ta diena, kai ji pavirs egzotiška gražuole, turinčia prasmingą Princesės vardą. Mes tikime, kad tas vardas bus startas į naują, šviesų ir dievišką katytės gyvenimą.

Ji labai laukia žmogaus meilės ir šilumos. Ji dievina žmogų. Ji labai laukia švelnių paglostymų, šiltų žodžių. Jai tie žodžiai labai brangūs. Nusipraususi, išsikedenusi savo parėdus ši katytė pavirstų gražia balta Princese, kuri išdidžiai žingsniuotų po jūsų namus. Jeigu galite, padėkite jai, suteikite šiai pasakai laimingą pabaigą.

Jeigu galite pasiūlyti namus arba laikiną globą ir išgelbėti šią gražuolę iš gatvės, kuo skubiau skambinkite Irenai tel. nr. 8 615 34 703. Katytę, vos tik atsiradus namams ar globai, sterilizuosime.