Katytei išoperuoti nagučiai, o tokiam gyvūnui lauke išgyventi – nulis šansų... Tokios operacijos uždraustos Lietuvoje. Nusikaltimą padarė ne tik nagus išoperavęs vet. gydytojas, bet ir šeimininkai, kurie patingėjo užsiimti tinkamu katės auklėjimu. Tai yra nehumaniška ir nelegalu! Trumpai papasakosime apie pačią operaciją, kad svarstantys ją daryti suprastų, kokias kančias patiria sveikas gyvūnas.

Tai nėra tiesiog paprastas nagų pašalinimas, operacijos metu amputuojami tretieji letenų pirštakauliai, tai yra 10 amputacijų vienos operacijos metu. Įsivaizduokite, kaip jaustųsi sveikas žmogus, jeigu jam taip. Katės nagai, priešingai nei žmogaus, yra kartu su pirštakauliu, tad amputuojant nupjaunami raiščiai, kraujagyslės ir pašalinamas pirmasis pirštakaulis iki sąnario. Po nagų pašalinimo operacijos, katę draudžiama išleisti į lauką, nes be nagų ji negali apsiginti ar pabėgti užvyta. Todėl kai katytė, atsiradusi prie konteinerių, niekur iš ten neina. Laukia... Vis dar laukia ir tikisi, kad tie, kurie ją nuskriaudė dukart, pasirodys, parsineš ją namo ir viskas bus kaip anksčiau. Nebus, mieloji, nebus... Nereikalinga ir nepageidaujama tu ten...

Nepastebėti tokios gražuolės prie konteinerių – neįmanoma, tad bandome laimę ir ieškome naujų namų – pastovių ar laikinų. Katytė atrodo visai jaunutė, tikėtina, kad ir sterilizuota. Labai prašome visų, kurie rimtai mąsto apie naują augintinį, pagalvoti ir nuspręsti ar šiai, šeimininkų dukart nuskriaustai katytei, neatsirastų jaukus kampelis ir daug meilės Jūsų namuose. Dėl katytės skambinti į Kėdainius tel. 8 695 07 006 (Violetai), tel. 8 675 75 855 (Aldonai).