Nenuostabu, kad dauguma praeivių liko akli ir kurti mažos bejėgės būtybės prašymui. Juk dauguma ir pro pagalbos prašantį žmogų praeina, o čia buvo tik kažkokia „nusmurgus eilinė kiemo katė“.

Geraširdės moters dėka Taikutei (tokį vardą gavo katytė) atiteko mažytis, bet saugus, kampelis rūsyje su kasdiene paglostymų doze ir porcija skanaus maistelio.

Bet... Bėdos po vieną nevaikšto. Kartą Taikutei išėjus iš rūsio pasivaikščioti ji buvo užpulta šuns. Patirtos traumos buvo sunkios. Nors po užpuolimo sekė ilgas gydymas, šaunioji katytė neprarado pasitikėjimo žmogumi, mylėjo savo gelbėtoją ir ištikimai kasdien jos laukdavo ateinant. Tik baimė šunims Taikutės širdelėje liko ilgam.

Ir čia atėjo trečioji bėda... Kai katytei vėl buvo leidžiama išeiti į kiemą, vieno iš pasivaikščiojimų metu prie jos pribėgus šuneliui, Taikutė išsigando, kad vėl bus užpulta, ir bandydama apsiginti panaudojo nagelius. Na, o čia jau šuns šeimininkas pasirodė visu „gražumu“ – paleido į darbą ne tik kumščius, bet ir kojas. Spardė katytę ją išgelbėjusios moters akyse. Vėl sekė ilgas gydymas rūsio „palatoje“... Šį kartą mažytei teko gydytis ne tik kūno, bet ir sunkias sielos žaizdas. Deja, viskas tuo nesibaigė...

Kita bėda jau laukė už durų. Katytę priglaudusi moteris sulaukė ne tik grasinimų, bet ir patyčių: išmatomis ištepliotos durys, rūsyje pripilta gyvsidabrio. Katytės gelbėtojai teko kreiptis į gyvūnų globos organizaciją.

Tarsi nujausdama, kad tai lemtingas posūkis jos gyvenime, Taikutė pati įlipo į boksiuką ir iškeliavo į prieglaudą, pakeliui užsukdama į veterinarijos kliniką. Bėda... Ir čia laukė dar viena bėda.... Po apžiūros paaiškėjo, kad Taikutę skubiai reikia ruošti operacijai, kurios metu bus pašalinti du pieno liaukų augliai (už pagalbą dėkojame D. Kujalienės vet. klinikai). Operacijos metu paaiškėjo, kad dar savaitėlė kita ir augliukai bei operacijos metu rasti pūliniai būtų atlikę savo juodą darbą.

Taikutei pašalinti augliai, išvalyti pūliai, taip pat katytė sterilizuota. Belieka šiai nuostabuolei palinkėti nepasiduoti ir aukštai iškelta galvą toliau žengti per pasaulį. Taikute, kovok! Tu stipri, jauna ir labai mums reikalinga. Ne visi žmonės šiame pasaulyje parazitai, surasi, mažute, ir tu savo laimę. Žiūrėk, ji jau visai čia pat, už kampo merkia tau akį. Bėdos baigėsi, gėris nugalėjo!

Už Taikutės operaciją veterinarams likome skolingi 52 eurus. Prašome padėti apmokėti gydymo išlaidas ir padėti katytei pasveikti. Iš anksto dėkojame!

Rekvizitus paramai rasite prieglaudos „Būk mano draugas“ internetiniame puslapyje.

Jeigu, Taikutei išgijus, norėsite priimti ją į savo namus, skambinkite tel. 8 614 36 617, rašykite bukmanodraugas@inbox.lt.