Vieną rytą sulaukėme skambučio, kad vienas nelaimėlis įkliuvo. Loreta užsiminė, kad jis neturi akytės. Na, tokio siaubo tai nesitikėjau... Kai pamačiau Lulu ir jo bėdą - išsipūtusį, kraujuotą ir pūliuojantį akies obuolį, negera pasidarė. Eina su tuo „guzu“, kurio akimi nebepavadinsi, visur kabinasi, kenčia siaubingus skausmus, kurie greičiausiai siekia smegenis! Uždegimas stiprus, išplitęs. Kita akytė taip pat ligota, bet panašu, kad ragena nepažeista. Kokia dar PSP...

Čia iš pradžių gydytis reikia, tada jau operuoti akį (šalinti) ir atlikti kastraciją. Kažin, ar vienu metu bus galimos dvi operacijos. Lulu buvo patalpintas į stacionarą. Kito varianto neturėjome. Nepašalinus to, kas liko iš akies, vieną dieną Lulu sunkiai susirgs, infekcija „įsimes“ į kraują, smegenis ir jam jau nebegalėsime padėti. Laukia ilgas gydymas, operacijos. Lulu - labai smulkus, miniatiūrinis žvirbliukas, simpatiškų bruožų katinėlis. Bailiukas, bet neagresyvus. Iš pradžių net manėme, jog tai katytė.

Stacionare Lulu jautė siaubingą stresą narve. Lipo sienom, nervinosi, atsisakė valgyti. Narvukas mažiukas, ten netilpo slėptuvė (dėžė ar gultas), o didesnio stacionare nėra. Skubiai ieškojome globos. Ačiū Loretai, kuri sutiko priglausti Lulu namuose.Visai kitas reikalas!

Patalpinome jį į erdvesnį narvą, pažįstamas globėjos balsas ir gardžios žuvytės kaip mat pakels nuotaiką! Dar savaitėlę palaikysim ir paleisim lakstyti. Tik va, vis dar nesiseka pagauti Lulu mamytės... Košmaras kažkoks - nelenda į gaudyklę, o jei svetimą žmogų pamato - į kojas. Todėl graibštas čia taip pat nepadės.

Labai labai reikalinga parama. Kaip lietus iš dangaus pasipylė nauji ligoniukai. Labai daug skolų, o pagalbos vargšai negali laukti. Vien operacijos, be gydymo, gali kainuoti apie 280 Lt! Už savaitę stacionare taip pat susikaupė apvali suma.

Būsime labai dėkingi, jei prisidėsite prie mažylio Lulu gydymo.

Skambinkite, rašykite: +370 615 58898; +370 689 73782; info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)

Ačiū.