Kadangi jie namo gyventojų nemylimi (kaip ir visi kiti 99 proc. kitų mūsų šalies beglobių), šiltos vietos prisiglausti neturi. Pirmiausia buvo užkaltas likęs paskutinis langelis į rūsį, vėliau vietinė maitintoja kačiukus vargais negalais išvadavo (gerai, kad apie juos žinojo – kitaip būtų nugaišę iš bado), o dabar jie tupi prie tos buvusios landos į šilumą - buvusią saugią užuovėją - ir nagais gremžia užkaltą langą.

Viskas atrodo paprasta: PSP, šėrimo aktas ir kaip jau bus – taip. Tik realybė visiškai kitokia: mažyliai dar per jauni sterilizuoti, šėrimo akto ten niekas duoti nenori, namo gyventojai nekenčia kačių ir nė vieno balkono savininkas neleidžia pastatyti dėžės vargstantiems gyvūnams. Kas jų laukia? Mirtis. Ne, ne iš bado, o nuo šalčio ir ligų. Kraupu žiūrėti į juos lyjant arba naktį – guli susiglaudę, dreba, vis keičia padėtį. Ir žmonių piktų bijo, ir negali miegoti šlapi ir sušalę. Apskritai, kaip jie miega, neįsivaizduoju.

Taigi, išeitis yra, bet ji be gerų žmonių pagalbos neįgyvendinama. Ieškome globėjų – kantrių, mylinčių gyvūnus, žmonių, kurie galėtų priglausti vieną, du arba visus tris iki padovanojimo. Taip, kačiukai nėra rankiniai, jie kiek baikštoki. Bet dar pataisomi, nes nėra suaugę. Mėtyti į juos akmenys, gąsdinti jie ir vaikyti. Normalu, kad gyvūnai nepasitiki žmogumi.

Vadoje - dvi mergytės ir berniukas. Yra moteris, kuri paimtų dvi katytes, bet tik po to, kai jos taptų jaukesnės. Kiek šie katinėliai laukiniai ir kiek truks socializacija – niekada nesužinosime jų nepagavę ir nepatalpinę pas globėjus.

Jei jums geriant šiltą arbatą širdį skauda dėl lauke be jokio šilto kampelio vargstančio katinėlio, nebijokite jam suteikti prieglobsčio. Skambinkite, jei tik galite padėti. Ačiū. Iš šio kiemo jau gelbėtas, gydytas ir globojamas Nikas, 4 katinukai Pūkuotukai, vykdome PSP programą.

Susisiekti: +370 615 58898, +370 689 73782 (VšĮ „Rainiukas“)