Toje vietoje dar nuo rudens taip pat glaudėsi ir didelis, pilkas katinas. Vienas kaimynas pasakojo, kad jis turėjo namus, bet žmonės išsikraustė, o katinui naujoje vietoje matyt vietos neužteko.

Vieną dieną gavome žinia, kad pilkas, didelis katinas pasirodo yra katė ir turi keturis kačiukus. Jie, kaip ir ankstesnių metų „derlius“, glaudžiasi šalia statybvietės. Nuošaliau neabejingi katinėlius šeriantieji žmonės dar rudenį buvo sumeistravę namelį, kuriame jie apsigyveno. Dėl ir taip per didelio globojamų gyvūnų kiekio, šiai šeimai, deja, nieko pasiūlyti negalėjome.

Prabėgus šiek tiek laiko, gavome sunerimusių katinėlius šeriančiųjų laišką, kad juos kažkas bando nuodyti. Vietoje, kurioje katinėliai yra šeriami, kažkas pradėjo pilti vaitspiritą ar acetoną. Apsilankėme ten ir išties visas maistas apipiltas kažkokiu tirpalu, už tvoros voliojosi plastmasinis butelis. Vienas iš maitintojų pasakojo, kad tai vyksta ne vieną dieną, indeliai kaskart yra pakeičiami, bet situacijos tai nekeičia. Panašu, kad taip savo nepasitenkinimą vis atsirandančiais katinėliais reiškia kažkuris iš kaimynų, nors vieta, kurioje maitinama šeimyna, visada yra labai tvarkinga.

Jei neturėsime globos variantų, tai, deja, keturiems 3-4 mėnesių kačiukams padėti negalėsime. Taip pat prašome finansinės paramos Pilkės sterilizacijai, kitaip tas užburtas ratas toje vietoje niekada nesibaigs. Baisu ir pagalvoti, kas dar gali ten nutikti.

Jei atsirastų globa, galėtume katinėlius sugauti ir ieškoti jiems namų. Kaip visada, viskuo aprūpinsime, pakonsultuosime ir nepaliksime globėjų vienų, tik padėkite išgelbėti šią šeimyną! Jei galite pagloboti ar suteikti namus bent vienam, susisiekite. Katinėliai Vilniuje, bet ieškotume transporto ir į kitus miestus.

Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.