Sena anglų patarlė byloja: „Jei namuose yra juoda katė – juose visada yra ir meilės“. Jeigu juoda katė nusičiaudės šalia nuotakos – jaunieji visą gyvenimą bus laimingi. (Anglų prietaras) Juoda katė atklydus prie durų – gėrybės į namus. (Škotijos prietaras) Jungtinėje Karalystėje manoma, kad jeigu juoda katė perbėgo jums kelią arba atklydo pas jus į namus, tai reiškia, kad jūsų laukia sėkmė. O štai rytuose žmonės mano, kad būtent juoda katė vien tik savo prisilietimu išgydo įvairias ligas. Japonijoje juoda katė laikoma sėkmės simboliu. Airijoje gajus prietaras, kad tas, kuris užmuša katę, bus nelaimingas 17 metų.

Kaip ten bebūtų, atmetus visokius mistinius prietarus, tenka pripažinti, kad juoda katė – labai graži, elegantiška, gracinga, gerai žinanti savo vertę ir labai prisirišanti prie savo šeimininko.

Juodos katės yra bendraujančios, jos puikiai jaučia šeimininko nuotaikas, moka nuimti įtampą, bet gali daug laiko praleisti ir vienumoje.

Juodakailės katės išsiskiria stipriu imunitetu. Intensyvus juodas katės pigmentas sukuria aukštą organizmą saugančių dalelių lygį, teikiantį stiprybės gyvūno sveikatai. Jos yra atsparesnės stresams, nei kitų spalvų katės. Jos dažnai būna aktyvios, bet jokiu būdu ne agresyvios. Visais laikais jos buvo laikomos geriausiomis pelių ir kitokių graužikų medžiotojomis, nes naktyje tampa visiškai nematomos.

Pagal okultizmą juodos katės sugeria kitų žmonių neigiamas emocijas, prakeiksmus, taip apsaugodamos savo šeimininką, bei namus.

Mūsų laikais daugelis energoterapeutų rekomenduoja turėti namuose juodą katę ar katiną: turėdami aukštą energetiką jie mielai bendrauja su hipertonikais ir sugeria į save neigiamą jų energijos perteklių. Jeigu jos miega ant šeimininko krūtinės ar prie galvos, tai veikia kaip vaistai – nuima galvos skausmą ir mažina nuovargį. O murkimo garsas ir vibracija reguliuoja kraujo spaudimą. Juodi katinai yra bene parankiausi augintiniai, tačiau Lietuvoje jų prisibijoma ir vengiama. O kitose šalyse tikima, kad juoda katė paimta į šeimą, atneša jiems laimę ir sėkmę.

Iš tikrųjų juodų kačių baimė yra visiškai nepagrįsta, mokslininkai įrodė, kad jos yra labiau ištikimos ir daug jautresnės savo šeimininkui, nei kitų spalvų katės.

Beje, šiuo metu rasti visiškai juodą katę ar katiną sunkiai įmanoma, dauguma jų yra ne grynai juodos, o su sruogele, ar bent keliais kitos spalvos plaukučiais.

Kai kas netgi spėja, kad šiais laikais juodos katės nepopuliarios, nes jos laikomos mažiau fotogeniškomis, taigi daug prasčiau atrodo asmenukėse nei kitų spalvų murklės.

Mylimos ar nekenčiamos juodos katės gali pasigirti ir turinčios specialiai joms dedikuotą Juodos katės dieną. Didžiojoje Britanijoje ji švenčiama spalio 27 dieną, o JAV – rugpjūčio 17 dieną. Tokių dienų tikslas paskatinti visuomenę atkreipti dėmesį į juodas kates, mažiau jų bijoti ir dažniau suteikti joms namus.

Gal laikas jau ir Lietuvoje nustoti bijoti juodų kačių, o pamėginti tiesiog su jomis susidraugauti?

Mūsų prieglaudoje kaip tik šiuo metu yra labai daug gražių, juodų murklių, kurie yra sveiki, mieli, jaukūs ir pasiruošę su jumis susipažinti ir įrodyti jums, kad jie geri, mėgstantys bendrauti su žmogumi ir visiškai nebaisūs.

Jeigu net ir negalvojate paimti į namus juoduko, atvykite susipažinti, pabendrauti, galbūt net pakeisti savo nuomonę apie juodas kates. O gal jos taip jums patiks, kad persigalvosite, nes suprasite, kad be šių nuostabių ir elegantiškų murklių jau nebeįsivaizduojate savo gyvenimo.

Labai lauksime jūsų ir papasakosime jums dar daugiau apie juoduliukus. Apie jų žaismingumą, gerą nuotaiką, murkimą, miegojimo ypatumus ir dar daug visko. Labai lauksime jūsų su lauktuvėmis.

VšĮ „Makatukai“, el. paštas info@makatukai.lt. Teirautis: 863826042, tinklapis: makatukai.lt