Šiuo metu Vilniaus miesto benamių gyvūnų sanitarinės tarnybos narve savo žmogaus laukia šie buvę naminukai. Laukia jie jau ilgai, ilgesingai sutinka kiekvieną, palydi nuliūdusiomis akytėmis ir vėl susigūžia kampe...

Jie jaučia, kad visi nustatyto laikymo terminai baigėsi. Rainas, ilgesnio plaukučio, jaunutis apie 1 m. amžiaus katinukas buvo negailestingai paliktas buvusių nuomininkų. Šie išsikraustė, o mažąjį paliko. Tai taip žiauru ir nežmoniška... Buto savininkams kačiuko nereikėjo, galbūt jie ir neprivalėjo juo pasirūpinti, bet pranešti teisėsaugai apie buvusių nuomininkų žiaurų elgesį su gyvūnu (padaryti gyvūną benamiu draudžia įstatymas) turėjo. Tik kažin, ar tai padarė, juk patogiausia nunešti kačiuką į sanitarinę tarnybą. Mažylis išduotas, susigūžęs iš baimės tupi narvo kamputyje ir laukia...

Balta ilgo plauko gražuolė katytė ir marmurinė murkalė į sanitarinę tarnybą atneštos vienos neįgalios bobutės giminių. Giminaičiai labai greitai viską sutvarkė – bobutę patalpino į ligoninę, o kates – į sanitarinę tarnybą. Ramu...Tik šioms dviems mažylėms neramu, tačiau ką jaučia jų širdelės, juk niekam neįdomu.

Melsvas, panašus į rusų melsvąjį katinukas ir rainas „lūšinis“ katinėliai į sanitarinę tarnybą pakliuvo „geraširdžių“ dėka. Tokie problemas išsprendžia labai paprastai – radau, nunešiau į sanitarinę tarnybą, pasirašiau, kad po poros savaičių numarintų, jei niekas nepasiims ir... ramiai gyvenu toliau. O melsvasis kačiukas ir „lūšiukas“ taip ramiai negyvena. Jie ilgisi namų šilumos ir žmogaus, kuris niekada neišduos.

Rusvas ilgesnio plaukučio katinėlis sanitarinėje tarnyboje laukia ilgiausiai. Jis buvo atvežtas iš vienos senos moteriškės namų. Jo istorija – kaip ir dviejų nelaimingų katyčių. Juo nenorėjo pasirūpinti moteriškės giminaičiai. Visi šie katinėliai turi savo tragedijas. Visi jie buvo vienaip ar kitaip nuskriausti. Visi jie laukia ir tikisi. Galbūt Tu esi tas, kurio jie laukia?

Tu negali pakeisti visų nelaimėlių pasaulio, bet Tu gali pakeisti vieno iš jų. Jeigu Tu tai gali padaryti, Tu jau gali pakeisti pasaulį. Tam, kuriam Tu suteiksi savo namus, meilę ir šilumą, būsi tas, kuris pakeitė pasaulį. Jeigu turi ryžto ir atsakomybės išgelbėti nors vieną iš šių katinėlių, skambink tel.nr. 865244093, 865354521.