Ši katytė į „Naminukų“ globą pateko daugiau nei prieš kelis mėnesius, iš Savickio gatvėje esančios kačių kolonijos. Tądien, kai sužinojome, kad -20 laipsnių šaltyje per pūsnis šuoliuoja keturi kačiukai paaugliukai, tuoj pat nuvykome ir gaudyklės pagalba visus sugavome.

Vienas buvo kaip rusų mėlynasis (namus surado jau kitą dieną), kiti du - žydraakiai, lyg Siamo mišrūnai (jiems kandidatų į šeimininkus irgi netrūko), na, o Savana lyg iš kitos operos: dėmėta lyg karvutė ir pasiutusiai arši!

Gerą mėnesį ji bandė įrodinėti, kad jau su ja nieko gero nelauktume, kad į gaudyklę pateko per klaidą, su mumis nedraugaus ir iš viso „greičiau paleiskit atgal“! Ir kai ji privertė mus tuo patikėti, ir pradėjome svarstyti apie PSP (pagauk - sterilizuok - paleisk), Savana staiga užmurkė... Prisiglaudė prie rankos, atnešusios maistą, ir vėl užmurkė. Ir tada paprašė paglostyti.

Dabar Savanai maždaug 6 mėn., ji jau sterilizuota, be galo graži, smalsutė, žaisminga, juokinga, tvarkinga ir, svarbiausia, jai pradėjo patikti žmogaus dėmesys, ji persilaužė ir suprato, kad gyventi šalia žmogaus yra ne tik saugu, bet ir be galo gera. Tiesa, pasitinka ji vis dar su „šnypštimu“ (toks įprotis), bet pakalbinta ir glostoma, ji apsiverčia ant pilvuko ir murkia, murkia, murkia... Katytė, kuri pradžioje buvo pasirengusi iškaršti kailį visiems, kas drįs prisiartinti bent per metrą, kažkur dingo. Atsirado Savana: jautri, drovi, miela ir tokia, kuri nori turėti namus.

Jei tik galite šiai unikaliai katytei padovanoti namus, skambinkite tel.nr. 8 605 46795 arba tel.nr. 8 648 30077 („Naminukai“, Vilnius).

P.S.: atsakingai apsisprendusiems, bandytume organizuoti transportą ir į kitus miestus.