Norėtųsi pažiūrėti tam žmogui į akis, kuris šitaip pasielgė su savo dviem gyvūnais. Sustojome prie Tarandėje esančios žuvies rūkyklos ir mažos parduotuvėlės (vienam ligoniukui nupirkti dešrelių su viltimi, kad galbūt jis jas užuos ir valgys). Pylė kaip iš kibiro, pamėlusiais pirštais net vairuoti buvo sunku, nes pačios buvome permirkusios ir sustėrusios.

Užteko pamatyti, kaip sudžiuvęs kažkada buvęs ilgaplaukis padarėlis kuičiasi šiukšlių dėžėje, permirkęs ir drebantis kaip purtomas, o kitas, lyg pamišęs, lakstė po visą aikštelę – taip pat perkaręs kaip spagetis. Išlipome, pakvietėme, tuoj sulipo ant kelių, glaudėsi, murkė ir maldavo padėti. Tai katytė mamytė ir jos sūnelis. Viešpatie, kas paliko šiuos katinus mirčiai?

Parduotuvės ir žuvies rūkyklos darbuotojai jų nešeria, negali ir nenori, nes „pripras“, gavome informaciją, kad jie atvežti prieš savaitę, buvo skambinta į prieglaudas, bet niekas negalėjo padėti. Kai pasiūlėme gyvūnams konservų, tai vos su visa pakuote nesurijo. Taip, turime labai daug gyvūnų, taip, negalime imti nė vieno daugiau, bet atsidūrėme tokioje situacijoje, kai negalėjome jų palikti išbadėjusių, permirkusių, sušalusių, sulysusių, be jokios jokios užuovėjos ar urvelio pasislėpti šalia judrios gatvės. Tai ne tas pats, kai kokiame mikrorajone po balkonais katės gyvena ir aplink daug šėryklų.

Katytė Tarandė – pūkuota, nuostabi gražuolė. Atrodė sulysusi ir suvargusi, labai alkana, akivaizdu, kažkada buvo naminė. Murkia, glaudžiasi, trepsi letenėlėmis, dievina žmogaus bendravimą. Bus sterilizuota, paskiepyta ir galės keliauti į naujus namus. Tarandei patiktų, jei ji turėtų šeimą, kurioje yra vaikų. Bendraujanti, prieraiši katytė. Katytei gali būti apie 3 m. amžiaus, labai smulkutė, atrodo kaip paaugliukė.

Katinėlis Rūkas – mielas, bendraujantis, nepaprastai draugiškas ir juokingas katinėlis. Turi dvi smagias savybes: uodegą „nešiojasi“ ant nugaros, kai būna patenkintas ir laimingas, ir moka leisti paukščio garsus, žiūrėdamas tiesiai į akis su prašymu: „Na, dar mane pagirk, paglostyk ir pamyluok!“ Dar jaunutis, apie 6 mėn. amžiaus. Labai mėgsta bendrauti, linksmas, žaismingas. Bus paskiepytas ir iškastruotas, galės keliauti į naujus namus pas mylinčius šeimininkus.

Katinėlius patalpinome į stacionarą. Ten jiems bus išnaikinti parazitai, atliktos sterilizacijos, skiepai. Bet visa tai gali užtrukti, todėl labai prašome atsiliepti galinčius šią draugišką porelę priglausti, kad skiepų jie galėtų sulaukti laikinoje globoje. Stacionarai šiuo metu mums neįperkami, turime didžiulių skolų. O gal po visų „sveikatos procedūrų“ norėsite priimti juos į namus visam laikui? Globėjus viskuo, ko reikės, pasistengsime aprūpinti.

Miestas – Vilnius, bet esant būtinybei, būtų galima ieškoti transporto ir kitur. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.