Kartą vargšiukė atšliaužė sužalota akele. Pasidarė dar atsargesnė, dar baikštesnė. Be gydymo, kažkokiu stebuklingu būdu ta akelė išbėgo ir ji liko vienaakė. Po kažkiek laiko ir vėl nelaimė - ar ji pakliuvo po ratais, ar gavo iš kokio akmens (ten ohoho kokių veikėjų gyvena!), grįžo sumuštu snukučiu, išmuštais dantukais vienoje pusėje. Ir vėl nepadėsi, neprisileidžia.

Na, kažkaip nabagė prisitaikė gyventi be dantukų, skaudančiu žandikauliu. Bet nelaimės nesiliovė. Gavome pranešimą, kad Niusiai labai labai blogai. Jau ketvirtą parą neėda ir vienintelis šios nelaimės teigiamas dalykas - pavyko ją sučiupti. Nusilpusi, dehidratuota katytė nebesipriešino ir leidosi globėjai paimama už „čiupros“. Reikėjo skubėti į gydyklą.

Nesupratome, kodėl katytė anemiška, neėda, iš pažiūros nesimatė jokių ligos požymių. Vaje vaje... Kokie cirkai prasidėjo gydykloje. Niuska nė nesiruošė leistis apžiūrima, pikta ir nelaiminga visais būdais bandė „susidoroti“ tiek su manimi, tiek su gydytojomis. O juk ir tyrimų, ir lašelinių reikia - skubiai! Teko katukę primigdyti. Apžiūrėjo, atliko kraujo tyrimus, nustatytas stiprus kvėpavimo takų uždegimas. Palikome katytę stacionare.

Baisiausia, kad būtinos kasdienės injekcijos, kas labai sudėtinga - tik su spec. įranga. Laimei, katytė pradėjo valgyti. Kraujo tyrimai rodo uždegimą, bet vidaus organai sveiki, parametrai pagal normą. Virusinių (leukemijos ir imunodeficito) ligų testai neigiami.

Labai reikalinga parama jos gydymui, tyrimams. Jei būtumėm ją palikę gatvėje, šiandien nebebūtų, apie ką rašyti. Padėkite atsiskaityti su klinika. Labai ačiū.

Reikalinga parama: apžiūra ir kraujo tyrimai - 200 Lt;
Gydymas ir stacionaras - 280 Lt;
Bus reikalinga sterilizacija - 60 Lt.

Dėkojame! Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)