Sunkiausias momentas gyvūnų gelbėjimo istorijose būna tas, kai sudėtingi atvejai netikėtai komplikuojasi dar stipriau... Būtent tokia yra ir ši istorija. Pradėkime nuo to, kad šuniukai iš šulinio buvo ištraukti vėlų vakarą ir laiko apmąstymams, kur juos priglausti, tiesiog nebeliko. Vienas šuniukas nakčiai keliavo pas gelbėjimo operacijoje dalyvavusią Ugnę, o likusi trijulė - į Žygio namus, kur nedideliame plote jau gyvena du suaugę šunys, tad sutarėme, kad Žygis juos palaikys tik pernakt.

Na, ir, žinoma, planai planais, o istorija vyniojasi kaip jai patinka. Tą pačią naktį buvo apsilankyta „Endemik“ vet. klinikoje, nes viena mažylė, ištraukta iš šulinio, nebeturi akytės: reikėjo skubiai apžiūrėti akiduobę ir išvalyti susikaupusius nešvarumus. Kitą dieną ši kalytė iškeliavo į jaunos poros laikiną globą.

Tuo tarpu viena iš likusių mažylių Žygio globoje jau nuo pirmo vakaro nieko nevalgė, vėmė, viduriavo ir buvo itin vangi. Todėl nieko nelaukdami ir įtardami apsinuodijimą, jau kitą dieną grįžome į vet.kliniką, kur buvo suleisti vaistai, vitaminai ir pastatyta „lašelinė“. Sekančią dieną niekas nesikeitė, šunytė silpo, tad vėl vykome į kliniką procedūroms, buvo atliktas parvo/corona testas, kuris buvo neigiamas.

Trečią parą nevalganti mažylė jau keliavo į kitą kliniką nuodugniems tyrimams: kraujo rezultatai prasti (anemija, pakitę kepenų ir inkstų parametrai), erkių platinamos ligos babeziozės nerasta, dukart atliktas rentgenas parodė pilvelyje besikaupiančias dujas ir neaiškų darinį, kuris galimai kemša žarnyną. Jei netrukus nepradės valgyti, išsekusią mažylę, kurią pavadinome Diuše, gali tekti operuoti.

Šiuo „Naminukams“ sunkiu laikotarpiu per kelias dienas Diušės procedūroms, vaistams ir tyrimams išleidome jau daugiau nei 400 Lt. Pinigėlių beveik nebeturime, bet juk negalime sustoti pusiaukelėje... O kas, jei Diušės laukia operacija? Prašau, padarykime dėl jos viską, kas mūsų valioje, bandykime iki galo padėti jai išgyventi.

Mums gyvybiškai svarbus Jūsų finansinis ir moralinis palaikymas. Taip pat tikimės, kad kažkas pastebės nuostabiąją Diušę ir panorės ją priglausti į savo jaukius namus. Ji turi storą pavilnę, tad ateityje galėtų gyventi ne tik namuose, bet ir voljere.

Jei galite prisidėti prie Diušės gydymo arba jei norėtumėte suteikti jai savo namų ir širdies šilumą, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius).