Taigi apie Šmikę. Jai šiuo metu 3–4 mėnesai. Sveria 7 kg, suaugusi turėtų sverti apie 15 kg – taigi greičiausiai augs žmogui iki kelių. Puikiai sutaria su vaikais, net su mažais – nepuola ir nekandžioja, ypač jei pasiūlai jos mėgstamą žaisliuką. Šiek tiek nedrąsi su vyrais – matyt, su jais nelabai teko bendrauti. Bet kadangi iš principo nėra baikšti, šiek tiek socializacijos šį trūkumėlį greitai ištaisys.

Kalytė vidutinio judrumo, jei gerai fiziškai išsikrauna, snaudžia po globėjos kojomis ir eibių namie nedaro. Žaisminga, meili, ieško kontakto su žmogumi, pašaukta atbėga, lengvai prisitaiko prie naujų aplinkybių, po truputį mokosi svarbiausių komandų. Greit išmoko vaikšioti su pavadėliu, vaikšto tvarkingai, nesitampo. Žodžiu, neprobleminis šuo, žinoma, kiek leidžia jos jaunas amžius.

Į lovą nelipa. Jei leidi miegoti tame pačiame kambary, kur ir žmonės, miega ramiai, nesiautėja. Tiesa, viena uždaryta kol kas būti nenori, bet šiek tiek pamaištavusi nurimsta. Automobilyje važiuoja ramiai (jau teko nuvažiuoti iš Vilniaus į Žemaitiją ir atgal) – kantriai iškentė visą kelionę. Tiesa, dar kartais supykina, bet tai išaugama.

Šiuo metu ji globėjos namuose, kur mokosi nedaryti namie balučių ir kitų naminiam šuniui reikalingų įgūdžių. Mat kalytės plaukas trumpas, retas, beveik be poplaukio – žiemą lauke ji negalėtų gyventi. Tačiau namie su tokiais plaukais didelių rūpesčių nebūtų!

Kadangi ji dabar gyvena su vyresniu piktoku šunimi, tuo pačiu išmoko ir mandagaus bei neįkyraus elgesio su vyresniaisais.

Šmikė šiuo metu yra Vilniuje. Globėjos tel. nr. 8 685 19 374.