„Kam gi šitaip kankintis? Juk taip baisu žiūrėti, matyti!“ Bet ar kas uždavėte klausimą, kaip jaučiasi pats gyvūnas, kuriam trūksta kojytės, uodegytės ar akytės? O jei jis dar ir namus turi, mylinčius šeimininkus šalia? Ar tikrai jis pasirinktų mirtinų vaistų dozę užuot straksėtų ant tų trijų, murktų garsiai ir daug, sočiai ir skaniai valgytų, teiktų džiaugsmą ir dovanotų draugystę? Nustokime galvoti, kad neįgaliems nėra vietos tarp sveikų! Būkime protingi. Tad šį kartą pristatome Pumpučkiukus.

Kodėl? Todėl, kad jie, kaip ir visi kiti gatvėje gimę katinėliai, turi turėti šansą būti matomi ir išgirsti. Bėda čia vienintelė – būdami neįgalūs jie negali likti lauke. Laimingai daugybę metų broliukai Pumpučkiukai galėtų gyventi tik saugioje aplinkoje, tarp mylinčių šeimininkų.

Nebešokiruoja mūsų jau jokie vaizdai, nes jų kasdien tiek ir įvairių, kad belieka džiaugtis, jei tas vaizdas nedaro didelės įtakos gyvūno savijautai. Du broliukai gyvena Savanorių prospekte. Abiems trūksta galinės letenėlės. Vienam mažyliui trūksta visos letenos, kitam tik dalies. Jie kol kas bijo žmonių (ir gerai!). Reikia juos gaudyti, rodyti gydytojams ir ieškoti namų. Labai baisu, kad Pumpučkėliai netaptų piktų žmonių aukomis. Normaliai gatvėje gyventi jie neprisitaikys. Duokime mažyliams šansą.

Lytys nėra žinomos. Aišku tik viena: abu gali gyventi, abu labai nori gyventi, o negalia greičiausiai yra mūsų, ne jų problema. Esame padovanoję ne vieną trikojuką, visi gyvena laimingai, nardo per spintas, užuolaidom, visiškai prisitaikę gyvena ir vargo nemato. Kol neatsiras laikini globėjai, kurie kačiukus galės globoti iki tol, kol bus surasti nuolatiniai namai arba pastovūs šeimininkai, tol negalėsime jų gelbėti. Jei tik galite priglausti vieną ar abu, nedelsiant skambinkite. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73 782, 8 615 58 898, el.p. info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.