Nežinia, kas šovė žmonėms į galvą įsikinkant tokius „sargus“, bet liūdniausia, kad visas šeimininkų rūpestis baigėsi tuo, kad prisirišo prie trobos, o toliau – kaip „Dievas duos“... Ir Dievas davė gerus kaimynus, kurie pastebėjo mažylių kančią ir joms nulemtą neteisybę. Jie ilgą laiką bandė kovoti su pasekmėmis, kol suprato – tai nesibaigs. Jie ne tik slapčia slinkdavo prie jų būdelės su garuojančiu maistu (nes šeimininkai vis pamiršdavo, kad šunys šiame gyvenime turi ir maitintis, kad būtų gyvi), bet ir rūpindavosi jų priveistų šuniukų likimais ir derėdavosi, kad tikrieji šeimininkai jų „ūkiškai nesutvarkytų“. Du šuniukus gerieji kaimynai priglaudė patys, dalį išdalindavo pažįstamiems, buvo ir tokių, kurie žuvo po ratais, o paskutinioji vada namus atrado su „Naminukų“ pagalba. Taip į mūsų akiratį pakliuvo ir šios dvi jaunos kalytės.

Išdalinus šuniukus, supratome, kad nieko nelaukus iš pragaro reikia traukti ir mamytes! Todėl jau netrukus kalytės, kurios gimė ir užaugo prie būdos atriedėjo į sostinę, į „Naminukų“ savanorės Astos globą. Pavadinome jas Saba ir Tija. Saba (tamsesnė kalytė) yra Tijos mamytė, jai maždaug 3 metai, na, o pati dukrytė Tija, vos jaunesnė už savo mamą – maždaug 2 metų.

Abi smulkutės, laibakojės, neįtikėtinai imlios, greit prisitaikė prie miesto gyvenimo: per kelias dienas suprato, kad namuose balutėms ne vieta, išmoko vaikščioti su pavadėliu. Abi – be galo draugiškos ir tokios atsidavusios žmogui, kad neriasi iš kailio, kaip čia įtikti ir patikti. Net keista patikėti, kad tokiomis sąlygomis augintos kalytės gali būti tokios džiaugsmingos, socialios ir norinčios mokytis. Saba su Tija – ne tik žmonių, bet ir viena kitos draugės! Namuose netvarkos nedaro, bet lauke atsigriebia ir su lenktynėm, ir su „kautynėm“. Abi kalytės jau skiepytos, sterilizuotos ir pasiruošusios keliauti į tikruosius namus!

Žinoma, kalbant atvirai, būtų nuostabu jei Saba su Tija gautų galimybę keliauti į vienus namus, ir taip simboliškai nuo būdos iki tikrųjų namų, bei toliau dalintųsi savo džiaugsmais tarpusavyje. Todėl ieškodami joms namų, labai laukiame ir dedame viltis, kad atsiras šeimininkai norintys priimti šias nedideles kamabarinukes kartu! Tačiau neatmetame galimybės jas išlydėti ir atskirai, todėl mielieji, jei galite padovanoti namus joms kartu, arba vienai iš jų, skambinkite tel. 8 614 69186 (Globėja Asta, Vilnius)!

Laukiame Jūsų!