Jos gimė trise, tikriausiai viename iš daugiabučių, esančių šalia Kalvarijų turgelio. Tikriausiai šiltai, namuose, prie naminės katytės šono, kurios šeimininkai pasirodė esą tikri niekšai ir nusprendė „netikėtai iškilusią bėdą“ išspręsti archajišku būdu: susukti į sudriskusį plastiko maišelį, ir įmesti į plastiko konteinerį.

Kačiukų ašaras ir norą gyventi, sklindantį beveik iš po žemių, išgirdo pro šalį ėjęs vyras. Vargais negalais su ilgu pagaliu „sužvejojęs“ išmestus kačiukus, vyras pradėjo ieškoti pagalbos. Taip jų gyvenime atsirado „Naminukai“, o vėliau – ir nuostabi globėja Jolanta, kuri vienintelė atsiliepė į pagalbos prašymą, ieškant maitinančios katės, ir surizikavo tris pamestinukus pridėti savo sfinksei, kuri kaip tik turėjo atsivedusi panašaus amžiaus mažylį.

Dabar, nors ir su šypsena sakom, kad kačiukai užauginti „ant sfinksės“ pienuko ir mamos pripažinti kaip patys tikriausi, vis tiek yra šiek tiek sfinksai! Pati pūkuočiausia (juoda su baltu) „sfinksė“ yra mažylė Simpatija. Ji – kaip išsipusčiusi damutė: smalsi, žaisminga, visų vedlė ir nuotykių megėja! Sesutė Juodukė – tai trumpiausio kailiuko „sfinksytė“ (turinti daugiausia juodo), kuri savo kūrybiškumu ir gudrumu pakels nuotaiką kiekvienam.

Apie trečiąją sesutę Pupą (beveik Simpatijos dvynę) istorija linkus nutylėti... Kodėl? O todėl kad, rodos, ji jau atrado savo namus ir liks pas globėją Jolantą (beje, čia ji jau pradėjo daryti auklės karjerą, prižiūrėdama Jolantos naujagimę dukrytę). Tad namų įnirtingai ieško tik Simpatija ir Juodukė. Katytės ne tik gudrios, jaukios, sveikos naminukės, bet ir tvarkingai naudojasi kraiku, yra švarutės ir „nukirmintos“.

Globėja Jolanta, kuri neseniai tapo mamyte savo pirmagimei dukrelei, taip pat rūpinasi dar ir keturiais mažais murkiančiais padaužomis, todėl bendromis jėgomis padėkime nors kiek atsipūsti ir pačiai globėjai bei padėti mažyliams rasti gerus šeimininkus.

Jei galite padovanoti namus vienai iš sesučių – Simpatijai arba Juodukei, skambinkite „Naminukams“ tel. 8 648 30 077 (Vilnius)! (jei negalime atsiliepti, bandykite skambinti vėliau, arba parašykite žinutę).