Reikėjo kažką daryti, nufilmavome, kaip tai atrodo:

Tada nulėkėm pasitarti su veterinarais. Pradinė diagnozė buvo liūdna – trūkusi diafragma ir operacijos sėkmė – apie 50 proc. Vienu žodžiu, liūdna, bet žiūrėti, kaip ji dūsta, širdis neleido, katytę reikėjo gelbėti.

Vieną vakarą Tripsę pavyko sugauti, katytė buvo nuvežta į veterinariją tyrimams – buvo atlikta narkozė, kad padarytų rentgeno nuotrauką, po rentgeno diagnozė pasitvirtino – trūkusi diafragma (dalis kepenų, dalis skrandžio, dalis žarnyno buvo palindę po plaučiais ir ji dėl to negalėjo kvėpuoti).

Neaišku, kiek ji dar būtų gyvenusi. Reikėjo greit priimti sprendimą dėl operacijos, kadangi jai buvo atlikta narkozė, kad būtų atliktas rentgenas, ir kaip tik buvo atsiradusi laisva vieta operacijai. Nors ir labai brangi ir pavojinga operacija (kad sėkmės tikimybė tik 50 proc.), sprendimą priėmėm – operuoti. Maždaug po dviejų valandų skambutis iš klinikos – operacija pavyko. Kitą dieną, kai nuvažiavome aplankyti „Kobros“, ji jau visai nebuvo kobra, o priešingai, džiaugėsi mus pamačiusi, murkė, trypčiojo letenėlėmis, voliojosi:

Po tokios operacijos negalima jos vėl paleisti į lauką, kur dabar šlapia, šalta ir tyko visokie pavojai – jai reikalinga globa arba dar geriau – pastovūs namai. Tripsei buvo atlikti testai (FIV, FeLV, Corona) – visi neigiami.

Mieli žmonės, gal kas galite priglausti vargšelę, išgelbėtą iš mirties gniaužtų, ji labai nori turėti namus. Ji pažadėjo, kad pasistengs būti draugiška ir ištikima.

Šios katytės gelbėjimas – tikras stebuklas. Ir žmogus, ėmęsis šio žygdarbio – tikras angelas. Nei fiziškai, nei finansiškai niekas Raimondui nepadėjo. Tripsė stacionare ilgai likti negalėjo – jautė siaubingą stresą ir gydytojai liepė ją pasiimti. Deja, globėjo ir gelbėtojo Raimondo namuose sunkus lingoniukas, kuris vėl atkrito, vos tik atkeliavo Tripsė. Nenusisukime, drauge paieškokime Tripsei globos.

Kontaktai: tel. 8 659 82 924 (Raimondas)