Pasipylė visas pasakojimas, kad katinėliai gyvena po laiptinės betoniniais laiptais, jog jie niekieno, jie neturi namučių, bet jie sveikučiai. Kad mamytė sužalota kitų kiemo katinų, kad mamytę jos prisijaukino, ją galima glostyti, bet ji baikšti kitiems. Kad jos kasdien po mokyklos ateina čia, žaidžia su kačiukais ir maitina juos už savo pinigėlius pirktu maistu.

Pasakodamos istoriją, jos glaudė katinėlius prie savęs, akyse kaupėsi ašaros. Paklausiau, ar galėčiau juos pasiimti su savimi, kad galėtume jiems rasti tikrus namučius, nes kieme nesaugu tokiems mažiems, kad mamą katę sterilizuosim ir ieškosim namučių. Mergytės sutiko.

Grįžusi su dėže radau mergytes susirūpinusias, skruostukais riedėjo ašaros, buvo sunku matyti taip nuoširdžiai susigraudinusias mažąsias globėjas. Mergaitės mane vis klausinėjo, ar aš šeimynos nemigdysiu, ar mamytės neatskirsiu nuo vaikelių, ar pagydysiu mamytės žaizdelę, ar tikrai neišvažiuosiu be mamytės. Nes joms jų gaila, kad jos tikrai rūpinasi, kad norėtų ir namo imti, bet jau turi gyvūnėlių. Norėčiau padėkoti mergaitėms už geras jų širdeles, už pagalbą gaudant išsprukusią iš automobilio katę-mamą, ir už išgelbėtą ketvertuką. Be šių mergyčių šeimyna nebūtų išgyvenusi...

Katė-mama vardu Šiaurė (jau sterilizuota), jai dveji metukai, truputėlį apdraskyta kitų katinų, ir pavargusi nuo laukinio gyvenimo, išsekusi. Kelios dienelės namų globoje ir Šiaurė atsigavo, išdrąsėjo, nors vis dar negali patikėti, kad ji jau saugi. Visi katinėliai – berniukai, jiems tuomet buvo apie tris savaites, jie sveiki, žaismingi, labai bendraujantys su žmogumi, valgo ir laka, naudojasi kraiko dėže, bando galąsti nagiukus į drąskyklę.

Visi broliukai rado namus, tik štai Demo vis dar laukia, nors ir neliūdi; moka žaisti ir mėgautis gyvenimu.

Susisiekti: 863005977, dokumentas@super.lt (Jonava)