Paaiškėjo, kad vasario 14 d. (koks sutapimas – meilės diena) atvažiavo moteriškė su „Mercedes“ modelio automobiliu, vienu iš naujesnių modelių, iš bagažinės išlaipdino šunį su antkakliu ir pavadėliu, apėjo kolonėlės pastatą, pririšo šunį, grįžo į mašiną ir išvažiavo...

Apie 14 val. kolonėlės darbuotojai atkreipė dėmesį į paliktą šunį, paklojo kartono gabaliuką, iškvietė policiją, o ši kreipėsi į Trakų seniūną. Pagal kolonėlės filmavimo kamerų medžiagą policijos pareigūnai išsiaiškino automobilio savininkės duomenis. Skambino jai telefonu − neatsiliepė, važiavo nustatytu adresu − nieko nebuvo namie. Taip ir liko šuo pririštas prie čiaupo, ant šalto, šlapio asfalto, be maisto, vandens, namų, šilumos. Akivaizdu − tikėtis, kad šeimininkė grįš pasiimti šuns, mažų mažiausiai naivu.  Taip „Lesės“ prieglaudoje atsirado niufaulendų veilės mišrūnė − apleista, pavargusi, švelni ir rami. 

Po apsilankymo pas veterinarus kitą vakarą paaiškejo, kad kalytė serga sunkia niežų forma, buvo ilgą laiką (gydytojų spėjimu, apie pusę metų) negydyta ir turėjusi palikuonių. Taip pat pas ją išvirtę akių liaukos, akį dirgina blakstienos, todėl ji pūliuoja, tad po šešių savaičių odos gydymo lauks ir akių operacija. 

Meškutė visai nesena, kaip gali pagalvoti vos tik ją išvydęs. Jai viso labo 5 metai. 

Už vizitą pas veterinarus, odos skutinius, antibiotikų kursą (mergytė sveria 47 kg, tai ir vaistukų dozės atitinkamos) likome skolingi 107 Lt. O ateityje akies operacija kainuos 200 Lt. Tad jei kas galėtų prisidėti prie jos gydymo, kaip tai galima padaryti, informaciją ras „Lesės“ puslapyje.

Dėl Meškutės kreiptis reiktų tel. +370 655 23341.

P.S. Policijai pareiškimas parašytas ir išsiųstas – laukiame naujienų.