Kol ieškojame jam prieglobsčio, greičiausiai jis rado kur sušilti ir tai buvo ne pati geriausia vieta. Mes tik spėjame, bet greičiausiai jis šiltą vietą rado po kažkurio automobilio variklio dangčiu. Kai bandėme jį pagauti, paaiškėjo, kad jis jau niekur nebebėga, nes nebegali, visos užpakalinės kojytės buvo su plėštinėmis žaizdomis, taip pat nubrauktas vienas šonas. Gerai, kad būtent tą dieną jis buvo paimtas, nes galėjome pavėluoti. Jis tik miaukė ir beveik nesipriešino.

Dėl sužalojimo priežasties galime klysti, bet žaizdos buvo didžiulės, siuvo jas porą valandų. Tiesa, pasirodė, kad kačiukas Murziukas – jaunutė katytė. Dabar ji apsistojusi pas rūpestingą globėją, gavo vaistų nuo skausmo, antibiotikų. Kasdien jai buvo valomos žaizdos. Katytė negalėjo vaikščioti, visur su priekinių kojyčių pagalba šliaužė. Bandėme ją statyti, ji paeidavo porą žingsnių ir vėl šliaužė. Žaizdos gyja sunkiai, yra infekcijų, bet ji jau vaikšto visom keturiom kojomis. Prisidėjo virškinimo problemos, gal nuo antibiotikų, gal dėl nežinomo maisto, kurį galėjo suėsti lauke, o gal ir stresas prisideda.

Katytei jau išėmė iš siūlus, išvalė žaizdas, ji kentėjo, buvo pati geriausia pacientė, nesidraskė, nemiauksėjo, nors tikrai skaudėjo, kai žaizdas vėl valė, tepė... Kai pateko į namelį, išsakė viską, ką mano apie mūsų elgesį. Gydymas tikriausiai bus netrumpas. Globėja jai davė vardą – Žėrutė, tai taip ją dabar ir vadinsime.

Ji jau prausia savo kailiuką, todėl nepridera toliau vadinti Murziuku. Labai prašome paremti mažąją Žėrutę, ji kabinasi į gyvenimą ir mes tikimės, kad pasveiks. Ji labai meili katytė, kuri labai mėgsta pašnekėti. Kailiukas ilgesnis, labai švelnus ir jau beveik baltas. Kažkada ji bus kažkam mylimiausia augintine. Jei galite, padėkite jai pasveikti ir tokia tapti. Susisiekti – Všį „Beglobis“, info@beglobis.com.