Makatukų paprašė pasirūpinti Vilniaus Vingio parko „kovinės“ veislės katinu. Manėme, na, susipešė pavasarinio morčiaus lovelasas. Pamačius katiną, susivėlė visi mąstymo vingiai. Jautresni, nežiūrėkite, savimi susirūpinę vartotojai, manantys, kad tokiam gyvūnui lemtis viena – švirkštas su rožiniu skysčiu – neskaitykite.

Katinas Vingis, po sekinančių daugiadienių gaudynių, pagaliau buvo „sučiuptas“. Jei Evangelija pagal Joną teigia, kad „Pradžioje buvo Žodis“, tai vienareikšmiškai galime pasakyti, kad smarvės, sklindančios nuo katino pūvančio kaklo, jokiais žodžiais neperteiksi.

Katinas Vingis, visas pradvisęs mirties kvapais, buvo nuvežtas į veterinarinę kliniką, kur gyvuliukų daktarai mus ir nudžiugino, ir nuliūdino. Džiugesys tas, kad katinui yra tikimybė ir net galimybė išgyventi, jei juo bus tinkamai pasirūpinta. Juodas liūdesys, kad visa tai brangiai kainuoja.

Veterinarinėje klinikoje Vingis buvo trumpam užmigdytas, apkirpti kaklo audiniai, suleisti ilgo veikimo antibiotikai. Žaizdą reikia kiekvieną dieną tepti brangiais regeneraciją skatinančiais tepalais. Vingis – „kovinės“ veislės, todėl vaistų leidimą, žaizdos tepimą gali atlikti tik tai mokantys veterinarai, juolab, kad negalima uždėti specialios apykaklės ant žaizdoto kaklo.

Vingis ir mes, makatukai, maldaujame – nenusisukite nuo katino kančios.

Aukodami, paskirtyje įrašykite: „Vingiui“

Per VšĮ „Makatukai“ organizaciją galėsite padėti katinėliui. Kontaktinę informaciją galite rasti mūsų feisbuko paskyroje, paskambinę tel. 8 638 26 042, 8 649 45 231 arba parašę info@makatukai.lt.