Gavome pranešimą iš Savanorių pr., kad po automobiliais vargsta paaugliukas pilkutis ir mažytė, pūkuota, balta katytė. Žmonės ten tokie „geranoriški“, kad sakinio be keiksmažodžio nemoka pasakyti, jei tik pamato, kad maitini varguolius, o padėtą kartoninę dėžutę su šienu ne tik kad išspardo, bet dar ir apspjaudo. Va toks štai protestas! Labai trukdo tie katinai, lauke vargstantys, ypač tada, kai sėdi prie „teliko“ ir šveiti kugelį.

Apgailėtina, kiek daug piktų žmonių. Kačiukus pašerdavo į užsienį planuojanti išvykti moteris (ji pralėkdavo pro tą vietą, keliaudama į darbą). Suprantama, kad jai išvykus, kačiukai lieka be maitintojo. Ten dar yra senolis Mikutis – didžiulis rainas katinas, kuris taip pat nori valgyti. Po savaitės landžiojimų po automobiliais, balkonais ir krūmais pagaliau pavyko pagauti tą baltą nelaimėlę – sustėrusią, sušalusią, šlapią, purviną, visą nelaimingą blusuotą bailę.

Mums padėjo du šaunūs vyrukai, gyvenantys tame name (palikome telefono nr., kad jei pamatys, iškart praneštų). Jei ne šie vyrukai, šansų pagauti mažylę nebūtų. Kol metę darbus lėkėme pas Aurorą, vyrukai visaip kaip ją bandė sulaikyti – su žaisliukais peliukais, konservais ir kt. Šaunuoliai, labai jiems ačiū. Dar 20 Lt jie davė skanėstams. Tad šiame name, pasirodo, yra ir gerų žmonių.

Kasdien mus pasitikdavo Mikas – senbuvis rainys, kuris taip pat netenka maitintojo. Pilkutis, mūsų nuomone, turi namus. Sidabrinis pūkuotukas su sunkiai pastebimu antkakliu nuo blusų – matyt, kažkas išleidžia į lauką. Na, bent jau tikimės. Reikalingas žmogus, kuris galėtų pašerti Miką. Gaila šio katino. Akys pūliuoja, vargsta, vargšelis šąla. Jokių dėžių niekas statyti neleidžia.

Jei gyvenate netoliese, susisiekite su mumis. Taip pat būsime dėkingi, jei prisidėsite prie Auroros išlaikymo. Aurora šiuo metu stiprėja ir gydosi pas laikiną globėją (ačiū jai), tačiau ateityje, kai tik bus tam pasirengusi, ieškos ir nuolatinių namų.

Jeigu katytė Jums patiko jau dabar, skambinkite, rašykite... Aurora dar visai jaunutė – paaugliukė, gražuolė, ilgaplaukė. Mūsų kontaktai – tel.nr. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.