Baltas tėtis, balta mama ir keturi jų paaugliukai. Mažyliai, kurie nujautė, kad žiemą reikės pasitikti lauke, pasidabino „žieminiu kailiuku“, ir dabar atrodo putlesni ir vyresni nei yra iš tiesų, o jiems dar tik 4 mėnesiai. Gyvena jie ten, kur žmonėms draudžiama – aukštos įtampos zonoje, prisiglaudžia tai apgriuvusiame šiltnamyje, tai prie užšalusios komposto krūvos.

Jų baltoji mamytė – kadaise išmesta į lauką naminė katė (moteris, kuri pašeria juos, pasakojo, kad ji lauke atsirado būdama balta kaip sniegas, jauki ir su antkakliu, bet, žinoma, laikui bėgant tapo purvina, antkaklį pametė...). Galbūt dėl to, kad nuo mažens matė žmogų, o gal paveldėjo naminės mamos genus, kačiukai prisileidžia žmones, šiek tiek bijo, bet yra paglostomi.

Anot šeriančios moters, baltoji yra katytė, o visi kiti – broliai gražuoliai. Du šios šeimynos nariai jau išgelbėti (ačiū Emilijai) ir šiuo metu yra jos laikinoje globoje, kur laukia tikrųjų šeimininkų – tai nuostabių bruožų (beje, primenanti britų trumpaplaukį) baltoji damutė ir jos juodai rainas (fantastiškos ir retos spalvos) broliukas.

Abiems kačiukams jau sulašinti vaistai nuo parazitų. Lauke liko du rainiukai, kurie kol dar nespėjo susirgti, taip pat nori būti kuo greičiau išgelbėti – tai pirmoji plano dalis. Antroji plano dalis būtų sterilizuoti jų mamytę (planas minimum), o gal net surasti ir jai, ir kačiukų tėčiui namus (planas maximum). Visiems planams įvykdyti mums esate reikalingi Jūs, todėl labai prašome: pastebėkite šį pagalbos prašymą, galbūt galite bent kažkuo prisidėti prie šios „burbuliukų“ šeimos gelbėjimo?

Galbūt galite padovanoti namus baltukei Odesai arba jos broliui Margiriui (kurie yra laikinoje globoje)? O galbūt galite išgelbėti vieną iš jų (arba abu) brolius rainiukus, vis dar šąlančius lauke? Skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, parašykite žinutę).