O jam pagalbos labai reikėjo. Jo laikas tiksi nenumaldomai. Pagaliau organizacijų „Rainiukas“ ir „Šlapia nosytė“ dėka Aras buvo nuvežtas Vilniuje į veterinarijos kliniką (vežant „piktas“ šuo netgi pats prašė pakasyti paausius), diagnozė buvo negailestinga – stuburo nervų šaknelių uždegimas, sėklidžių vėžys. Kraujo tyrimas parodė, kad šunelį galima bandyti kastruoti, taip pašalinant navikus, tačiau kojos jis nevaldys jau niekada! Tik laiko klausimas, kada jam „atsisakys“ veikti visa užpakalinė kūno dalis.

Šuo šiuo metu nejaučia skausmo kojose, yra tarsi suparalyžiuotas, tačiau tai Arą vargina, jis nusigraužęs uodegos galiuką. Taip gyvūnas elgiasi dėl nejautros, arba dėl skausmo sėklidėse – save kandžioja. Uodega tuoj gangrenuos.

Nors Aro diagnozė sunki, jis dar vaikščioja! Po ilgo sėdėjimo narve jam tiesiog spindi akys, kai jis yra vedamas pasivaikščioti. Aras iš pradžių urzgė, reikėjo jį pakalbinti, pabendrauti. Vargšiukas, matyt, tiesiog buvo skriaustas. Veterinarijos gydytoja sakė nežinanti, ar verta šunelį gydyti. Prieglaudoje jis tikrai kankinsis, tada geriau migdyti, bet Aras labai nori gyventi. Kiek jam liko, tiek – gal mėnuo, gal du, o gal dar keli metai. Mes turime suteikti jam šansą. Taigi Arui labai reikalingi namai, globa, kur bus išvedamas pasivaikščioti, kur bus pamaitintas, kur bus juo pasirūpinta.

Organizacijos VŠĮ „Rainiukas“ ir VŠĮ „Šlapia nosytė“ ne tik rūpinsis jo tolimesniu gydymu, bet užtikrins, kad Arui niekada netruktų maisto. Aro laukia ilgas gydymas, jau dabar tyrimams išleista apie 86 eurus (300 litų). Jei negalite priglausti, gal galite tuomet bent prisidėti prie jo gyvybės išgelbėjimo finansiškai? Nelikite abejingi, skambinkite tel.nr. 868973782, 867881833 (Vilnius).