Šis katinėlis buvo rastas Dvarčionyse su sužalota uodega. Deja, ją teko amputuoti ir dabar jis turi tokį juokingą biziuką, kurį vis dėlto narsiai kelia aukštyn sveikindamasis ir nei kiek nekompleksuoja. O ko kompleksuoti? Kažkas perka iš veislynų trumpauodegius bobteilus, na, o jis toks vienintelis. Liūdnojo snukelio riteris, Zuikis striukauodegis...

Jis pagyveno namų globoje, atsigavo, o tada atkeliavo į „SOS gyvūnų“ namelį greta „Akropolio“ laukti jam skirtų šeimininkų. Tupi Zuikis kambarėlyje su kitais katinais, tikisi. Kai kas nors užeina, jis būtinai pritapsi ir pasiprašo ant kelių, o kartais ir neprašęs užlipa. Reikia jam žmogaus. Jis ne iš tų, kurie patys sau, kuriems niekas ne draugas, o jei draugas, tai tik kol į dubenėlį dedi naują porciją.

Taip, Zuikis striukauodgis. Taip, Zuikio akytės ašaroja - tai ne peršalimas, jam gamta pašykštėjo ašarų latakų, todėl ašarėlės nubėga tiesiai per skruostus. Būna ir taip, pasirodo, veterinarai patikrino ir patarė tiesiog kasdien pavalyti. Taigi, tie, kas klausia „o ar šitas katinas nesudarys jokių problemų?“, Zuikio nesiūlome, nors ir apimtų akimirkos gailestis.

Gailestis praeina, o katinas gyvena 10-15, 20 metų. Ir visą tą laiką jis norės būti mylimas, visą tą laiką jam reikės jūsų švelnumo, kantrybės, rūpesčio. Todėl visų pirma kviečiame susipažinti su Zuikiu gyvai, pabendrauti su juo, pasišnekėti su gyvūnus prižiūrinčia savanore. Turi būti žmogus, kuris atvers Zuikiui savo namų duris. Negali nebūti. Juk jis ne dramblys, jis tik katinas, neužima daug vietos...

Zuikis kastruotas, skiepytas. Jis jaunas katinas, 1-2 metų amžiaus. Mėgsta pagaudyti žaisliuką ant virvelės, nors nėra didelis siautikas. Naudojasi kraiko dėžute.

Akropolio „SOS gyvūnų“ namukas veikia kiekvieną dieną nuo 10 iki 21 val. Rasite jį išėję pro ketvirtą „Ledo arenos“ įėjimą ir pasukę į kairę. Jei turite klausimų - rašykite akropolis@sos-gyvunai.lt.