Šventė prasidės „Lesės“ „Facebook“ paskyroje vykusio konkurso „Kaip du vandens lašai“ nugalėtojų apdovanojimais. Vėliau gimtadienio svečiai galės pasitikrinti savo žinias apie gyvūnų pasaulį protmūšyje ir viktorinoje. Dresūros paslaptimis dalinsis ir triukais linksmins šunų dresūros mokykla „Res Canes“, o svečiai su augintiniais bus kviečiami išbandyti savo ir augintinių miklumą specialiose varžybose. Svečiams taip pat bus pasiūlyta sudalyvauti ekskursijoje po prieglaudą. Renginį užbaigs koncertas ir šventinio torto ragavimas.

Gimtadienio svečių laukia ir daugiau staigmenų – galimybė su augintiniais įsiamžinti profesionalaus fotografo fotosesijoje, pajodinėti žirgu, sudalyvauti loterijoje ar įsigyti mielą smulkmenėlę „Lesės“ blusturgyje.

Pasak „Lesės“ direktorės Vestos Auškalnienės, tai, kad „Lesė“ sulaukė jau šeštojo gimtadienio, yra didžiausias savanorių ir beglobiams neabejingų žmonių pastangų įvertinimas: „Lesės“ stiprybė kyla iš savanorių ir kitų žmonių, turinčių didelę širdį ir dalelę jos dovanojančių beglobiams. Net ir mažiausia iniciatyva mums labai svarbi. Tad kviečiame visus, neabejingus beglobių likimui, birželio 15 d. 13 val. apsilankyti „Lesės“ Vilniaus prieglaudoje, įsikūrusioje Buivydiškėse, Klinikų g. 1, ir drauge paminėti šeštąjį „Lesės“ gimtadienį“.

VšĮ „Lesė“ yra vienintelė gyvūnų globos organizacija Lietuvoje, turinti 2 prieglaudas didžiausiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune, bei filialus kituose miestuose. Nuo savivaldybių finansuojamų gyvūnų prieglaudų „Lesė“ skiriasi humaniška nežudymo politika – čia gyvūnai globojami tol, kol jiems randami šeimininkai. „Lesės“ nariai džiaugiasi, kad nuo įsikūrimo rado namus daugiau nei 3300 šunų ir kačių bei finansavo sterilizaciją maždaug 3000 gyvūnų.