Ankstus, gaivus ir drėgnas šeštadienio rytas. Dauguma dar lovose. Tik paukščiai jau plyšauja nuo pat aušros, džiaugiasi nauja diena ir dainuoja. Kada nekada praburzgia mašina. Suloja šuo. Ir staiga mergina prabunda nuo skardaus MIAUUUUU... Miau. Miau. Miau. Miau. Miau. Miau. Tiesiog po langais. Šokas. Gal tai sapnas.

Šoka iš lovos pripuola prie lango. Blin ne sapnas. Kieme po pat langais du maži pypliai. Vos poros mėnesių, kuriuos jau taikosi užpjauti didelis vietinis katinas. Nėra kada delsti. Kojos į šlepetes, chalatas ant pečių ir per duris. Katinėliai „išrauti“ iš suaugusio katino nasrų. Ir štai rytinis siurprizas jau namie: apžiūrėti, apčiupinėti, nuraminti, kemša paštetą, ne kemša, o tiesiog ryja. Sunaikino akimirksniu. Išalkę buvo.

Ačiū Dievui, kad žinojo jau ką su tuo paštetu reikia daryti, jau išgyvens ir be mamos. Bet iš kur jie? Blusų nėra. Švaručiai, gražučiai, jaukūs. Ačiū tiems dvikojams parazitams, kurie nesugeba sterilizuoti savo katės ir sugalvojo ankstyvą šeštadienio rytą išsimėžti „šiukšles“ iš namų. Tik keista, kad nenešė prie konteinerių, o paliko tiesiog po langu. Akivaizdu, kad tikėtasi, jog KAŽKAS pasirūpins. Kodėl visada kažkas? Kodėl visada kiti tai turi daryti? Imti, globoti, maldauti pagalbos, nes irgi neturi pinigų šių mažių išlaikymui, sulaukti pajuokos, pasmerkimo? Kodėl ne jūs, ponai, kurie išmetėt jaukius, meilius, dar pienu kvepiančius mažylius į šlapią žolę??? Taigi. Kiek berašysi, kiek nekalbėsi, katė nuo to nesisterilizuos pati, o kačiukus vis tiek teks auginti, prižiūrėti, maitinti, nukirminti ir atėjus laikui paskiepyti, bei paruošti į naujus namus. O sąskaitose švilpia vėjai. Kad ir šilti tie vėjai, bet jie švilpia.

Už maistą skolos. Tad jeigu jūs mums nepadėsite ir neparemsite mūsų, tai šiemet bus išvis paskutiniai kačiukai, kuriuos mes galime išgelbėti. Toliau mūsų rankos surištos. Tad meldžiame konservų šiems mažyliams. Jiems reikia atsivalgyti, nes suliesėję kaip silkutės, ir sustiprėti, augti, ir ruoštis į naujus namus, pas naujus šeimininkus, gerus šeimininkus, kurie mylės, maitins, augins ilgus metus, atėjus laikui kastruos ir sterilizuos ir niekada neišduos. Tad meldžiame jūsų paramos, pagalbos, palaikymo ir dalinkitės šiuo pranešimu su draugais, prašome. Mums šiuo sunkiu, kone kritišku metu, be galo be krašto reikalinga jūsų pagalba ir palaikymas.

Ačiū jums, kad padedate mums daryti pasaulį truputį geresniu ir truputį gražesniu. Ačiū jums nuoširdžiai. Šiuo metu mums labai reikia konservų mažyliams. Sauso maisto katėms, aišku kraiko, nes jo reikia visada. Taip pat yra nemažai paaugliukų, kurie jau pasiruošę iškeliauti į naujus namus. Gal jūs norite vieno iš jų? Spalvų ir dydžių ir formų įvairovė. Tiesiog akys raibsta. Tik išsirinkite ir įsikatinkite. Mums tai bus irgi palaikymas ir reali pagalba. Taip pat jau galima rezervuoti mažylius, jų mes turime irgi nemažai. Tad tikrai yra daug visokių būdų, kaip mums padėti. Padėkite mums nenuleisti rankų ir nenukabinti nosių.

Gera daryti gera.

Ačiū už gailestį ir užuojautą, ačiū, kad Jūs su mumis.

Paskirtimi: „Angliukams“.

VšĮ „Makatukai“

Banko sąskaita: LT76 7044 0600 0807 2913
Paypal: info@makatukai.lt
Įmonės kodas: 304164509
El. paštas: info@makatukai.lt
Teirautis: 863826042
Tinklapis: makatukai.lt