Priekinė kairė Pilkučio letena buvo persukta į kitą pusę, sutraiškyta pėdutė ir išlindęs lauk kaulas, kuriuo mažylis mynė. Žaizda klaiki, nuolat pūliuojanti ir kraujuojanti. Net pykina pagalvojus, kiek jam reikėjo kentėti, kai lauke buvo 15 laipsnių šalčio.

Kelis kartus jis buvo nesėkmingai gaudytas pačių moteriškių, bet vieną vasario vidurio vakarą pasisekė – buvo pačiuptas ir supakuotas į kažkokį maišą. Globėja apie katinėlį pranešė mums, nes suprato, kad namų sąlygomis jis nepasveiks... Kurgi jau pasveiks?! Pasakojo vargšelio istoriją, pažadėjo globoti po operacijos, kad tik jam padėtumėm (nesmaugė, kad atvažiuotumėm ir paimtumėm čia ir dabar, bent laikiną globą garantavo, tai be galo džiugino). Sutikome ieškoti gerų žmonių, kurie padės katinėliui pasveikti.

Operacijos teko laukti ilgai, apie savaitę. Iki jos Pilkutis gavo vaistų nuo skausmo, sveiko nuo infekcijos pasekmių, buvo baisiausiai sulysęs, išsekęs, nualintas skausmo. Pagaliau šiandien jis jau išoperuotas – amputuota visa priekinė letenėlė iki pat peties.

Kad tik matytumėte, koks šitas vaikis nuostabus. Neįmanoma iš stacionaro išeiti – lipa ant rankų, griūna ant šono, laimingas, linksmas, pagaliau jam nebeskauda! Širdis pražysta gėlėmis, siela nušvinta skaisčiausiais saulutės spinduliais matant, kad pagaliau gyvūnui gera. Ir nesvarbu, kad dabar jis turi tris kojas, jam tikrai palengvėjo. Juk iki operacijos turėjo klaikią, skausmingą traumą, kuri tokiam mažyčiui, nepatyrusiam išgyventi gatvėje gyvūnui kiekvieną akimirką galėjo atimti gyvybę. Mylime tave, Pilkuti. Tu tikras kovotojas.

Visus gerus žmones kviečiame prisidėti prie Pilkučio gydymo, operacijos ir stacionaro. Ateityje jo laukia kastracija. Reikalinga parama – 400 eurų. Taip, tai didžiulė suma, bet Pilkutis vertas šanso gyventi.

Mačiau Pilkučio žvilgsnyje džiaugsmą ir dėkingumą, kad nepalikome jo bėdoje. Padėkite atsiskaityti su klinika. Trys sveikos kojos, saugi globa, mylintis žmogus šalia – ko gi daugiau reikia? Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų pagalbą.

O galbūt norėsite Pilkučiui, kai tik jis pasveiks, suteikti ir tikrus namus? Skambinkite jau dabar! Šiuo metu jis Vilniuje, prireikus, ieškome transporto ir į kitus miestus.

Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.