Brandžioje teisinėje valstybėje kiekvienas gyvas, bent šiek tiek mąstantis, ant dviejų kojų stovintis ir vaikščiojantis individas, padaręs nusikaltimą, vertinamas kaip nusikaltėlis. Jam ribojama laisvė arba jis kitaip izoliuojamas nuo visuomenės. Bet ne, Marijos žemėje kažkoks neseniai žingsniuoti išmokęs dešimtmetis terorizuoja žmones net... dvejus metus. Įsivaizduojate: dešimtmetis! Kai pradėjo savo juodą darbą, tebuvo vos aštuonerių.

Ir niekas nieko jam padaryti negali. Tegul terorizuoja, tegul jei nori, ką nors papjauna, jis juk mažametis. Jis gali daryti viską, ką panorėjęs, ir niekas negali jo sutramdyti. Lyg maža tiksinti bomba, kuri nežinia kada sprogs. Jis kaip Dievas, arba gal tiksliau, Velnio išpera, kurio bijo visi ir lenkia per kilometrą. Sako, kad su juo dirba vaikų teisių specialistai, psichiatrai.

Na, ir kas iš to, kad jie dirba. O gal blogai dirba? Tam snargliui į tai nusispjaut. Jis nesupranta, ir kaip matyti, net nenori girdėti ir suprasti tų dirbančiųjų. Jis nesuvokia aplinkos, jam svetimos vertybės, jis nekenčia viso pasaulio. Bet jei neduok Dieve, kas nors iš suaugusiųjų tam išperai gerai iškarštų kailį, neabejoju, kad sėstų į kaliūzę. Mažasis išpera yra neliečiamas, jis neturi jokių įsipareigojimų ir atsakomybės jausmo. Jis žino tik savo teises, kuriomis taip sėkmingai šiandien naudojasi.

Lietuvos įstatymai numato realią laisvės atėmimo bausmę asmenims tik (jei neklystu) nuo 14 metų. Kaip taip? Negi niekuo dėti žmonės ir to mažojo bandito bendraklasiai dar ketverius metus kentės jo išpuolius? O jeigu kartą tas banditėlis į mokyklą atsineš peilį ir prikiš kam nors prie kaklo? Beje, tokių atvejų jau būta. Aš bijau ir pagalvoti apie baisesnes pasekmes.

Čia norėčiau pacituoti keletą skaitytojų komentarų: „Ne dėl sveikatos problemų jis mokėsi per nuotolį, o dėl pastovių kasdienių tėvų skundų jog vaikai patiria smurtą. Prieš porą savaičių šitas vaikas sužeidė mokytoją į kaklą iš šakutės, tada dar ir iš kėdės metė, buvo iškviesta mama, kuri pasakė – dėkit jūs jį kur norit (motina girtauja pastoviai, vaikas nerūpi) ir štai vėl smurtas ... Jei to vaiko nesutvarkys, greitai nutiks nelaimė ir jis ką nors užmuš (nešiojasi peilį) arba tėvai patys pasigavę taip atlups, kad maža nepasirodys“;

„Dešimtmetis jau porą metų siautėja Ukmergėje! Kaip jums, ką? Mane tai užmušė šitas komentaras! Ir visi toliau tūpčioja kaip apsi.. vištos. Nu bet ir nusigyveno šalis, banditų vaikų nebesuvaldo. Matau, kad čia jau prarastas reikalas, nes lietuviai yra pasyvūs ir nesugeba realiai išspręsti susidariusios problemos. Čia reikalingas žaibiškas sprendimas, nes šalis jau paskendo smurto protrūkyje! Nežinau ar beįmanoma baisiau“.

Ką čia ir bepridursi. Matyt, kad ir toliau bus galima kaltinti tėvus, visuomenę ir visus kitus, tik ne mažus, vos nuo žemės paviršiaus matomus banditėlius. Kentėkit, žmonės, juk tokie įstatymai...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)