Ir štai atėjo diena, (kaip ir dažniausiai) kai kačiukai kažkam užkliūva. Supykęs vyras, kodėl šeimyna šalia jo namo šmirinėja, pagavo nedidukus, nemokančius apsiginti kačiukus ir pasiėmęs plaktuką apdaužė mažylius ir sumetė į šiukšlių konteinerį. Bėgiojo kačiukų mamytė kniaukdama iš sielvarto, suko ratus aplink konteinerį ir verkė savo vaikų...

Dėkui geriems žmonėms, kurie pamatė katytę, kurie pažvelgė į konteinerį ir ištraukė iš ten gyvus likusius, deja, tik tris mažylius. Ponia Vanda, senolė gera širdimi, šeimynėlę parsinešė į savo kiemą, rūpinosi, gydė juos. O tuomet kreipėsi į veterinarijos gydyklą „Zookomfort“, kur jai pasiūlė kreiptis į „Naminukus”. Nors darbų daugiau nei galim pakelti, abejingi šiam atvejui likti negalėjome. Todėl tuoj pat nuvykus apžiūrėti mažylių buvo aišku, buvusios traumos ženklų jau nematyti, tačiau kačiukus kamuoja kita bėda – vadinamasis „kačių gripas“. Kačiukų akys apėjusios pūliais, nosytės snargliuotos, tad jiems būtina medicininė skubi medicininė pagalba, kol „gripas“ nepasiglemžė jų akyčių.

Prasidėjo ilgas viliojimas konservais ir gražiais žodžiais. Kačiukai laukinukai, bailūs. Kol kas iš trijų pagauti pavyko du – berniuką ir mergaitę. Jie buvo tuoj pristatyti veterinarei Astai, kur jiems buvo suleisti antibiotikai, jie buvo nublusinti ir nukirminti. Rytoj bus bandoma pagauti likusį mažylį ir mamytę (sterilizacijai).

Ir čia be jūsų, mielieji, mes neišsiversime. Reikalinga jūsų pagalba gydant, o vėliau - ieškant kačiukams namų. Pirmasis vizitas pas veterinarę atsiejo 68 Lt. Sekantys vizitai ir mamytės sterilizacija taip pat pareikalaus lėšų, kurių labai trūksta. Spėjame, kad šios šeimynos gelbėjimas mums kainuos 200 - 250 Lt. Mes suprantame, kad tai dideli pinigai, bet juk ši šeimynėlė to verta, po tiek skausmo, kurį patyrė.

P.S.: išgydyti mažyliai ieškos naujų namų. Jei kažkuris mažylis pavergė Jūsų širdį arba galite prisidėti prie jų gydymo, drąsiai skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 860886707 (Santa).